Kipinä sytytti Kyynäröjärven rantamilla

Kooltaan noin 50 metriä suuntaansa olleella hakkuuaukiolla syttyi tulipalo Kyynäröjärven rannalla perjantaina päivällä. Pelastuslaitoksen mukaan palo syttyi laikutuskoneen telan kipinästä, ja levisi siitä metsän laitaan.

Palokunta sai rajattua palon niin, ettei se levinnyt metsään. Paloa oli sammuttamassa kaksi sammutusyksikköä ja kaksi säiliöyksikköä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan Suomen metsäpaloindeksi on muuttumassa historiallisen korkeaksi eli arvoon 6,0. Kartalle piirtyvä metsäpalovaroitus saattaa puolestaan muuttua väriltään historiallisesti punaiseksi eli erittäin vaaralliseksi luokitellulle tasolle ensi viikon alussa.

– Maasto on pitkään jatkuneen kuivan ja lämpimän kelin vuoksi nyt erittäin kuivaa ja syttymisherkkää. Lähes koko Suomessa on voimassa metsäpalovaroitus, mikä pelastuslain mukaan tarkoittaa, että nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, toteaa pelastuslaitoksen tiedotuspäällikkö Veijo Kaján.

Avotulella tarkoitetaan myös esimerkiksi kertakäyttögrillejä ja muuta tulenkäyttöä, josta tuli voi levitä maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Kotipihassa voi grillata ainoastaan grillillä, joka on eristetty maapohjasta ja josta tuli ei voi levitä kipinöinnin kautta. Mikäli tulitöitä, kuten hitsausta tai rälläköintiä joutuu tekemään, on pelastuslaitoksen mukaan huolehdittava, että paikalla on asianmukainen alkusammutuskalusto.

– Itsestään selvää on, että nyt ei saa kulottaa tai polttaa lehtiä tai oksia. Tulen sytyttäjä on aina vastuussa vahingoista ja vastuu on suuri, kun lähimetsän lisäksi palaa voi myös omia tai toisten asuinrakennuksia, tiedotuspäällikkö Kaján muistuttaa.

Mahdollisista maastopaloista toivotaan tehtävän välittömästi ilmoitus hätänumeroon 112, jotta sammutustyöt päästäisiin aloittamaan mahdollisimman pian.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?