Höyrylaiva ja kirkkoveneet vievät väkeä Kostianvirralle

Pälkäneen starttipajan Matti Heinämäki ja Tommi Järvinen suunnittelevat Kostianvirran taistelu -ekstremekisaa, jossa joukkueet ylittävät Kostianvirran itse tekemillään lautoilla.

Kaikki pälkäneläisetkään eivät ole nähneet kotikyläänsä parhaimmillaan. Upeimpana se aukeaa Kostianvirralta käsin katsottuna.

Varrella virran -tapahtuma vei viime kesänä pälkäneläisiä ja kesäasukkaita ihastelemaan Kostianvirran näkymiä. Tänä vuonna kesäisestä piknikpäivästä rakentuu entistä isompi.

Lauantaina 4.8. Sappeen ja Luopioisten kirkkoveneet sekä höyrylaiva Satu vievät väkeä virralle. Vierasvenelaiturin alueelle nousee kanttiiniteltta ja tapahtumalavalla soi kesäinen musiikki.

Päivän kohokohta on Kostianvirran taistelu, jossa ylitetään vesistö itse tehdyillä lautoilla – kuten 295 vuoden takaisessa Pohjan sodan taistelussakin. Ekstremekisassa joukkueet kilpailevat siitä, ketkä pääsevät lautoillaan Kostianvirran yli nopeimmin ja tyylikkäimmin. Kilpailun säännöt julkistetaan keskiviikkona 13.6., jolloin myös ilmoittautuminen alkaa.

Varrella virran -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Silloin viileä sadekesä näytti pahimpia puoliaan ja karkotti kävijöitä rannasta.

Kunnan ja Aito Säästöpankin alulle laittama tapahtuma on tänä vuonna saanut Sydän-Hämeen Lehdestä lisävoimia järjestelyihin. Kun sana entistä isommasta tapahtumapäivästä on kiirinyt kylillä, muutkin toimijat ovat intoutuneet tuomaan tuotteitaan ja tekemistä rantaan. Niinpä päivän ohjelma saattaa vielä täydentyä kesän aikana.

Sydän-Hämeen Lehden tapahtumajärjestäjä Hanna-Mari Kujala (vasemmalla), kulttuurisuunnittelija Marketta Vaismaa, pankinjohtaja Sanna Hämäläinen sekä Matti Heinämäki ja Tommi Järvinen Pälkäneen starttipajalta tarkastivat, miten eri toiminnot sijoittuvat Kostianvirran varrelle.

Varrella virran

  • Kesätapahtuma Pälkäneen vierasvenesatamassa la 4.8. klo 13–16
  • Kesäistä musiikkia: Tim Creole & Hot Rods ja purtavaa Kostian kahlaajien kanttiinista
  • Koe Kostianvirta höyrylaivan kannella tai kirkkoveneen airon varressa
  • Kostianvirran taistelu -ekstremekisa, jossa joukkueet ylittävät Kostianvirran itse tekemillään lautoilla

Varrela virran -tapahtuman yksityiskohtia tarkastelemassa tapahtumajärjestäjä Hanna-Mari Kujala (vasemmalla), kulttuurisuunnittelija Marketta Vaismaa, pankinjohtaja Sanna Hämäläinen sekä Matti Heinämäki ja Tommi Järvinen Pälkäneen starttipajalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?