Kesä tuo teatterit

Kesä ja teatteri on yhdistelmä, jota moni odottaa koko pitkän talven. Erityisesti heitä varten kokosimme yhteen Pälkäneen ja Kangasalan kesäteatteritarjonnan antia.

Eila, Rampe ja sulhanen

Salaseuran Teatteri    Lepokodin kesäteatteri, Ruutanantie 26, Kangasala

Milloin esitetään?       7.6.–1.7. (11 näytöstä)

Mistä kertoo? Eilan ja Rampen rauhallinen mökkeily kääntyy hulinaksi, kun tytön sulhasen äiti pamahtaa paikalle ja seuraan lyöttäytyy vielä lisää vieraita. Kun naapurin huvila sattuu olemaan tyhjillään, pääsee ilmoille turhankin suuriin mittoihin kasvavia valkoisia valheita. Perustuu Eila, Rampe ja likka -elokuvaan.

Keitä mm. mukana?   Mika Eerola, Jussi Saari, Marja-Liisa Niittynen ja muu aiemmilta vuosilta tuttu Salaseura-kaarti, Maria Skaffari (ohjaaja)

Kesto? Noin kaksi tuntia väliajan kanssa.

Kenelle sopii? Kaikenikäisille, keveytensä puolesta kesäteatterin kokeilijoille ja etenkin niille, jotka eivät ihan kaikkia uusimpia kotkotuksia ymmärrä. Myös ruotsinkielestä kiinnostuneille; yksi hahmoista puhuu vain (yksinkertaista) ruotsia.

Salaseuran teatterissa ”Eila, Rampe ja likka”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Veljeni Leijonamieli

Kangasalan Pikkuteatteri      Lepokodin kesäteatteri, Ruutanantie 26, Kangasala

Milloin esitetään?       13.6.–20.6. (9 näytöstä)

Mistä kertoo? Veljekset Korppu ja Joonatan päätyvät lyhyen maanpäällisen elämänsä jälkeen Nangijalaan. Paratiisin kaltaisen maan rauha on uhattuna, kun julma Tengil armeijansa ja lohikäärme Katlan avulla sortaa naapurilaakson kansaa. Veljesten seikkailuissa pelokkaasta Korpusta kasvaa oikea Leijonamieli. Astrid Lindgrenin klassikko hyvän ja pahan kamppailusta ja kaiken voittavasta veljeydestä.

Keitä mm. mukana?   Veljeksinä Sakarias Koivisto ja Oskari Konttinen, Pikkuteatterin 13–16-vuotiaat nuoret, Mika Eerola (ohjaus) ja Sari Anttila (ohjaus)

Kesto? Kaksi tuntia väliajan kanssa.

Kenelle sopii? Seikkailutarinan suuntaan hienosäädetty versio voi vedota tavallista enemmän poikiin mutta yhtä lailla lohikäärmeistä, ritareista ja miekkailusta kiinnostuneisiin muihin katsojiin. Ikäsuositus yli 7-vuotiaille.

Pikkuteatterissa ”Veljeni Leijonamieli”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannu ja Kerttu

Kangasalan Pikkuteatteri      Kangasalan kesäteatteri, Kustaa Kolmannentie 75

Milloin esitetään?       29.6.–8.7. (9 näytöstä)

Mistä kertoo? Hannu ja Kerttu eksyvät metsään, mutta sen jälkeen ei mikään menekään kuten luulisi. Vastaan tulevat niin Bremenin soittoniekat, Peukalo-Liisa kuin Piparkakkunoitakin. Kantaako ystävyys läpi seikkailun ja yllättävien vaarojen? Perinteisen tarinan pilke silmäkulmassa höystetty versio on Jussi Helmisen käsialaa ja mukana myös M.A. Nummisen tekemiä lauluja.

Keitä mm. mukana?   Aatos Pulakka (Hannu), Emilia Eerola (Kerttu), Pikkuteatterin 7–13-vuotiaiden lapsinäyttelijöiden joukko, Mika Eerola (ohjaus)

Kesto? Noin 1 tunti 45 minuuttia sisältäen väliajan.

Kenelle sopii? Kaikenikäisille katsojille, mutta etenkin klassikkosaduista kiinnostuneille – ja niille, jotka hoksaavat miettiä ”menikö tuo satu tosiaan noin?”.

Pikkuteatterissa ”Hannu ja Kerttu”.

 

 

 

 

 

 

Turmiolan Tommi – Draamallinen sarjakuva

Vehkajärven Teatteri Touhula, Mattilantie 150, Vehkajärvi

Milloin esitetään?       1.7.–19.8. (6 esitystä)

Mistä kertoo? Niin Turmiolan Tommi taas herää henkiin. Säyseän perheenisän matka alkoholin maailmaan pohjautuu Suomen ensimmäiseksi sarjakuvaksikin tituleerattuun kahdeksan kuvan valistuskertomukseen 1800-luvun puolivälistä. Tragikoominen tarina alkoholistin synkästä elämänkaaresta unohtamatta suomalaisen alkoholipolitiikan huvittavia kiemuroita sai Jorma Kairimon tekemään aiheesta oman tulkintansa 1990-luvun alussa Tampereen Työväen Teatteriin.

Keitä mm. mukana?   Pääroolissa eli Tommina Esko Puntala, lisäksi yhdeksän muuta aiemmilta vuosilta tuttua näyttelijää sekä Janne Salminen (sovitus ja ohjaus) ja Kusti Vuorisen musiikkia

Kesto? Kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Kenelle sopii? Esimerkiksi hänelle, joka usein miettii täydellisen terassikelin koostumusta. Aikuishuumorin ja kielenkäytön vuoksi ei suositella lapsille.

Vehkajärven kesäteatterissa ”Turmiolan Tommi – Draamallinen sarjakuva”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maajussia valitsemassa

Kuohenmaan kyläteatteri      Kuohenmaan paviljonki, Kaarina Maununtyttärentie 1631, Kangasala

Milloin esitetään?       Näytökset 8.7.–19.8. (6 näytöstä)

Mistä kertoo? Maisa palaa lapsuutensa maalaismaisemiin ottaakseen vanhempiensa vanhan kotitilan vastuulleen ja miettii uusia tuotantosuuntia. Maisan ystävä Ella häärää – Maisan vanhempien tavoin – apuna, kun Maisalle haeskellaan sopivaa miesehdokasta niin Tinderistä kuin paikallisesta karaokebaaristakin. Löytyykö morsiamelle maajussi?

Keitä mm. mukana?   Pyry Joki, Hanna Järvinen, Anu Kamppari, Kati Kamppari (käsikirjoitus), Juho Joki (ohjaus)

Kesto? Noin 1 tunti ja 45 minuuttia, jonka jälkeen lippuhintaan sisältyvä kahvitarjoilu.

Kenelle sopii? Sopii kepeästi koko perheen katsottavaksi – ja etenkin nopeille ennakkovaraajille: edelliskesien näytökset olleet loppuunmyytyjä.

Kuohenmaan kyläteatterissa ”Maajussia valitsemassa”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On Kesäyö!

Sappeen kesäteatteri Sappeenvuorentie 200

Milloin esitetään? Näytökset 2.7.–19.8. (35 näytöstä)

Mistä kertoo? Topi Sorsakosken elämästä musikaalin keinoin

Ketä mm. mukana? Pääroolissa Ilkka Koivula, lisäksi rooleiss mm. Mira Luoti, Susanna Laine ja Jani Koskinen

Kesto? noin 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen väliajan.

Kenelle sopii? Käy kaikenikäisille.

On Kesäyö! -musikaalissa on mukana monia tunnettuja näyttelijöitä. Vasemmalta Mira Luoti, Ilkka Koivula, Susanna Laine, Jani Koskinen, Mikko Huoviala ja Teemu Alanen Kuva: Daniel Paul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Työmiehen vaimo

Ramppi-teatteri, Kummelinkuja 3, Kangasala

Milloin: Kesän aikana 19 näytöstä ajalla 26.6.–22.7.

Mistä kertoo: Näytelmä kertoo Johannan, Riston ja Homsantuun tarinan. Valta-asemien tarkastelun lisäksi nähdään intohimoista rakkautta huumoria unohtamatta.

Keitä mukana: Mukana 13 näyttelijää. Päärooleissa Timo Saari (Risto), Karo Hult (Johanna) ja Lila Lähde (Homsantuu)

Kesto: 2 tuntia 15 minuuttia väliaikoineen.

Kenelle sopii: Esitys on suunnattu aikuisille, mutta se soveltuu myös yli 10-vuotiaille lapsille.

Ramppi-teatterin kesän näytelmä on Minna Canthin edelleen ajankohtainen klassikko Työmiehen vaimo. Kuva: Kari Aarnio.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?