Kylät avaavat ovensa

Avoimet kylät -päivänä lauantaina 9. kesäkuuta 500 kylää ympäri Suomen ja 49 kylää Pirkanmaalla avaa ovensa ja kutsuu tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Viime vuonna tapahtuma oli maamme suurin yksipäiväinen yleisötapahtuma yli 100 000 osallistujalla. Pirkanmaalla kyliä on mukana Urjalasta Virroille ja kaikki ne tarjoavat kävijöille omannäköistään ohjelmaa.

Pälkäneeltä mukana on Sappee-Ohveno, jossa pääsee virkkaamaan tai neulomaan. Käden taitoja harrastetaan sateen sattuessa Ruuttahuoneella (Sappeentie 702) tai hyvällä kelillä taivasalla lähistön linja-autopysäkillä.  joko linja-autopysäkillä. Kahvia ja kastettavaa on saatavilla kello 10–12.

Kangasalan puolella Vehkajärvellä pääsee patikoimaan. Retki alkaa Vehkajärven koululta (Mattilantie 6) kello 9, ja reitti kulkee Kaupantietä sekä vanhaa maantietä Pappistentielle. Pappistentien kääntöpaikalla on makkaranpaistomahdollisuus. Paluu tapahtuu samaa reittiä pitkin.

Kuohenmaan koululla (Rissanrannantie 6) avoimia kyliä juhlitaan kello 15–17 kirjan julkistuksen merkeissä. Pirkko Noukka ja Kalevi Uusiniitty ovat tehneet tutkimuksen Kuohenmaan torpista ja itsellisasutuksesta 1800-luvulta 1900-luvun alkuun. Juuret Kuohenmaan torpissa -mistä asukkaat tulivat, minne lähtivät, ketkä jäivät -kirja julkistetaan lauantaina.