Musiikkihetkillä energiaa torille

Tim Creole & Hot Rods avaa Tahteja Torilla -tapahtumasarjan.

Ensi viikon keskiviikkona Pälkäneen remontoidulla torilla alkaa uusi musiikkitapahtumien sarja. Tahteja Torilla -hetket tarjoavat kesän aikana musiikkia laidasta laitaan.

– Tarkoitus on, että kaikki tapahtumat ovat erilaisia, kertoo musiikkihetkien käytännönjärjestelyjen takana puuhaava Hannu Laaninen.

Kesän aikana tahteja kuullaan torilla kuusi kertaa. Musiikista pääsee nauttimaan joka toinen keskiviikko aamukymmeneltä.

Sekaan mahtuu niin rock ’n’ rollia kuin klassista musiikkiakin. Kahtena keskiviikkona luvassa on perinteistä lavatanssimusiikkia.

– Toritanssit on haitarimeininkiä, kun kylästä löytyy sen taitajia. Se alkaa olla nykyään jo aika marginaalikamaa, niin halutaan tuoda vanhaa kunnon tanssimusiikkia esille, kertoo Laaninen.

Pääosin Tahteja Torilla -esiintyjät tuovat torille paikallista osaamista. Klassisen musiikin duo Kukkia Ensamble saapuu Pälkäneelle pääkaupunkiseudulta, mutta Puutikkalan kesäasukkaana toisella muusikolla on kuitenkin vahva kosketus seutuun.

 

Vauhdilla liikkeelle

Vastikään kasvojenkohotuksen kokenut tori toimii hyvin musiikkitapahtumien kehtona. Uusi katos mahdollistaa musisoinnin säällä kuin säällä.

– Hienolla ilmalla tanssitaan niin, että tilaa riittää, ja jos sataa, niin päästään katokseen, kertoo Hannu Laaninen.

Vieressä toimiva seurakunnan torikahvio mahdollistaa kahvittelun musiikin lomassa. Laaninen kiitteleekin yhteistyötä seurakunnan kanssa.

Uuden musiikkitapahtuman tavoitteena on tuoda torille energiaa ja tapahtumia.

– Toivon mukaan saadaan mukavia musiikkihetkiä kyläläisten arkeen. Kyllä tuntuu, että tällaiselle on niin sanottua sosiaalista tilausta, kertoo Hannu Laaninen

Tahteja Torilla on osa Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelujen kesäohjelmaa ja tavoitteena on elävöittää toria. Lyhyiden ja ytimekkäiden musiikkihetkien on tarkoitus houkutella kyläläisiä liikenteeseen.

– Ensimmäinen musiikkihetki alkaa kunnon Elvis -meiningillä. Koitetaan aloittaa vauhdilla ja pistää pöhinää pyttyyn.