Tärkeää asiaa ahkerilta maiseman havainnoitsijoilta

Elisse Heinimaan kuvat ovat osa isompaa kokonaisuutta, joka on esillä näyttelyssä. Kuvat ovat otoksia Heinimaan kuvapäiväkirjoista. Yhteensä kuvia olisi monta sataa, mutta Heinimaa on valinnut niistä muutaman kymmenen havainnollistamaan tapaasa viettää kesää piirtäen ja maalaten luontoa havainnoiden. – Joka päivä piirrän vähintään yhden kuvan, kutsumme niitä päivän piirroksiksi. Näyttelyssä on myös esillä päiväkirjojani, mutta niitä ei yleisö pääse selailemaan – vain avoinna oleva sivu on nähtävillä, Elisse Heinimaa kertoo.
Elisse Heinimaan kuvat ovat osa isompaa kokonaisuutta, joka on esillä näyttelyssä. Kuvat ovat otoksia Heinimaan kuvapäiväkirjoista. Yhteensä kuvia olisi monta sataa, mutta Heinimaa on valinnut niistä muutaman kymmenen havainnollistamaan tapaasa viettää kesää piirtäen ja maalaten luontoa havainnoiden. – Joka päivä piirrän vähintään yhden kuvan, kutsumme niitä päivän piirroksiksi. Näyttelyssä on myös esillä päiväkirjojani, mutta niitä ei yleisö pääse selailemaan – vain avoinna oleva sivu on nähtävillä, Elisse Heinimaa kertoo.

Luopioisten taidekesän avausnäyttelynä on Elisse Heinimaan ja Antero Launiksen Kukkia Kukkian rannoilta. Navettakalleriassa on esillä kesäkuun ajan Heinimaan ja Launiksen, seudun pitkäaikaisten kesäasukkaiden, piirustuksia ja maalauksia Kukkialta ja lähiluonnosta. Kauniilla teoksilla on myös tärkeää kerrottavaa. Ne havainnoivat sitä, kuinka tärkeää Kukkian suojeleminen on, ja puhuvat omaa kieltään muutoksista sen luonnossa.

Näyttely avoinna Mikkolan Navetan Navettakalleriassa 5.6.–30.6. ti–la klo 10–15.

 

Kommentointi on suljettu.