Aitoon poluilla juostaan lauantaina kilpaa

Seitsemättä kertaa järjestettävä Aitoo Trail tuo Aitoon Syrjänharjun metsäpoluille juoksijoita tulevana lauantaina. Hyvistä ja pehmeistä poluistaan tunnettuun juoksutapahtumaan on tälle vuodelle tehty muutama merkittävä muutos.

– Pidemmän, nyt 22 kilometrin matkan reittiä on rakennettu uudestaan niin, että aiemman kolmen kierroksen sijaan on niitä nyt kaksi, kertoo tapahtumaa järjestävä Anssi Kukkonen.

– Reittiin on otettu mukaan ihan uusia polkuja muun muassa aivan Syrjänharjun laelta, joten nousumetrejä on tiedossa jonkin verran lisää edelliseen verrattuna. Uudet polut ovat myös jonkun verran teknisempiä, Kukkonen jatkaa.

Reittimuutoksen lisäksi on tapahtumaan järjestetty lisää sarjoja, kun polkujuoksutapahtumissa yleensä on vain yleiset sarjat miehille ja naisille.

– Lyhyemmälle, reilun 7 kilometrin matkalle, päätimme järjestäjäpoppoon kanssa tarjota enemmän sarjoja sekä vanhemmille että nuoremmille juoksijoille, valaisee Kukkonen.

Kisassa palkitaan alle 18-vuotiaat tytöt ja pojat, ja lisäksi veteraanijuoksijoille sarjoja löytyy yli 40-, 50-, ja 60-vuotiaille. Aitoo Trail tekee yhteistyötä myös Aitoo-Kaukkalan kyläyhdistys AiKa ry:n kanssa, sillä tapahtuman jälkeen pääsevät juoksijat pesemään hiet pois kyläyhdistyksen aktiivien lämmittämään saunaan Aitoon Kankahuven rantaan.

Aitoo Trailin porrastettu lähtö on Aitoon urheilukentällä lauantaina 9. kesäkuuta kello 13.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?