Ulkomaalaisten taiteilijoiden näyttely kertoo tarinoita

Paul Tiililä esittelee Carmen Poenarun tekstiilitaideteosta.

Pälkäneen kirjastossa on kesäkuun ajan näytillä taidetta maailman ympäri. Reilun kolmenkymmenen näyttelytyön joukossa on yli 25 taiteilijan töitä viideltä eri mantereelta. Näyttelyn koonnut Paul Tiililä sanoo taiteen olevan hänelle suuri nautinto.

– Tämä ei ole työtä vaan iloa, hän kertoo näyttelystä.

Näyttelyssä nähtävät työt ovat peräisin Rauni ja Paul Tiililän kokoelmasta. Jokaisella teoksella on tarina. Yhdessä teokset kertovat Paul Tiililän elämästä ja ulkomaalaisista ystävistä. Lähes kaikki taiteilijat ovat Tiililän tuttavia, ja osa töistä on lahjoja ystäviltä.

– On aina ollut mukava tavata ulkomaalaisia taiteilijoita. Lähes kaikki ovat todella upeita ja kohteliaita ihmisiä. Moni kutsuu kotiinsa kylään, kertoo Tiililä kohtaamistaan taiteilijoista.

 

Monipuolinen näyttely

Näyttely on monipuolinen katsaus maailmalle. Laajan ja kansainvälisen taiteilijakunnan mukana tulevat monet eri tyylit tehdä taidetta.

– Hän tekee itse myös paperin töihinsä, kertoo Paul Tiililä tekstiilitaidetta tekevästä Carmen Poenarusta, jonka töitä näyttelystä löytyy kaksi.

Tekstiilitaiteen lisäksi esillä on muun muassa grafiikkaa, postitaidetta ja keramiikkaa.

Paul Tiililä tuntee suurimman osan näyttelyn taiteilijoista henkilökohtaisesti.

Esillä olevien taiteilijoiden ikähaarukka on suuri. Osa töistä on jo edesmenneiden taiteilijoiden käsialaa, osa taas aloittelevien suuruksien töitä.

Alois Bertrandilla oli ensimmäinen näyttely ja tämä oli ensimmäinen työ, minkä hän ikinä myi, kertoo Tiililä ranskalaisen taiteilijan teoksen tarinaa.

 

Kansainvälisyys vahvuutena

Vaikka töiden kirjo on laaja, ja yhdeltä taiteilijalta on pääosin näyttelyssä vain yksi työ, on kokonaisuudella selkeä sanoma. Kantava teema kertoo kansainvälisestä yhteistyöstä ja ystävyydestä.

Paul Tiililä näkee ulkomaalaisten ihmisten tapaamisen positiivisena ja kehottaa nuoria tutustumaan maailmaan. Rohkeus lähteä ulkomaille on Tiililän kohdalla johtanut moniin upeisiin kohtaamisiin.

– Kannattaa opetella jokin vieras kieli kunnolla, niin pääsee paljon nopeammin mukaan ulkomaalaisten juttuihin, neuvoo Tiililä nuorisoa.

 

Ulkomaalaisten taiteilijoitten näyttely Pälkäneen kirjastossa 1.6.–30.6.2018

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.