Kiireetöntä golfia luonnon helmassa

Rautajärvellä golfataan kauniissa maisemissa.

Rautajärven KäkiGolf tarjoaa golffarille kiireettömän kierroksen luonnonkauniissa maisemissa. Kenttä eroaa selkeästi monista tasaisille pelloille rakennetuista kentistä vaihtelevan maastonsa vuoksi.

Ympäröivä luonto tekee KäkiGolfista rauhallisen pelipaikan. Kentälle ei kantaudu hälyä, vaan hiljaisuuden rikkovat vain luonnon äänet. Luonto tulee todella lähelle, sillä kentällä voi nähdä monenlaisia luontokappaleita.

– On sorsia, kurkia ja saukkoja sekä vaikka mitä muuta, luettelee KäkiGolfin perustaja Matti Ahvenharju.

Yksi KäkiGolfin arvoista on kiireettömyys.

– Pelaajia on sen verran vähän, että ei tarvitse pelätä, että joku pelaa päälle. Isommilla kentillä toinen seurue tulee yleensä ihan heti perässä ja saattaa tulla tunne, että pitää pelata reippaasti, että pääsee pois jaloista, kertoo Ahvenharju

 

Etuna edullisuus

KäkiGolf on paikallisille sekä lähialueilla mökkeileville monesti lähikenttä.

– Rautajärven suunnalta on 70 kilometriä lähimmälle isolle golf-kentälle, joten jo bensakustannusten kannalta on edullisempaa tulla KäkiGolfiin, kertoo Matti Ahvenharju.

Koko päivän pelaamisen kattava maksu on jäsenille kaksikymmentä euroa.

– Isoilla kentillä pelaaminen maksaa kaksi tai kolme kertaa enemmän, arvioi Ahvenharju kenttien hintaeroja.

Edullisen KäkiGolfista tekee myös mahdollisuus pelata ilman golfliiton jäsenyyttä. Myöskin pukeutumissäännöt otetaan vähän rennommin, eikä golfasuihin tarvitse panostaa erityisesti.

– Emme ole aivan yhtä tarkkoja pukukoodista kuin muut kentät, meillä saa esimerkiksi halutessaan pelata farkut jalassa, kertoo Ahvenharju

 

Mahdollisuus kokeilemiseen ilman kursseja

– Tänne voi tulla kuka vaan pelaamaan, toteaa Matti Ahvenharju.

Jäsenyys maksaa 30 euroa vuodessa ja se oikeuttaa edullisempiin jäsenhintoihin. KäkiGolfin jäsenen mukana pelaamaan saa tulla kuka tahansa. KäkiGolf ei vaadi pelaajilta golfliiton green cardia. Varsinkin monet kesäasukkaat kuitenkin ovat kotipaikkakunnillaan jonkin seuran jäseniä ja heillä on sen takia joka tapauksessa green card.

KäkiGolfiin green cardin haltijat voivat kuitenkin ottaa koko perheen mukaan, sillä green cardin suorittaneen pelaajan mukana pelaamaan saa tulla, vaikka ei olisi kokeillut golfia koskaan ennen.

– Jotkut mökkiläiset saattavat tulla koko perheellä viettämään kesäpäivää meille, Ahvenharju kertoo.

Virallinen kuuden reiän rata on Ahvenharjun mukaan haastava, mutta kentän keskelle on rakennettu niin sanottu par 3 -kenttä, josta puuttuvat esimerkiksi vesiesteet kokonaan.

– Väylät ovat lyhyempiä ja helpompia, joten pelatessa ei ole niin suuria riskejä lyödä palloa ihan metsään, kuvailee Ahvenharju.

Pienempi kenttä soveltuukin hyvin nuoremmille testaajille.

Kesäkuussa Käkigolfijärjestää omat noin neljä tuntia kestävät golfkurssit, joiden lopuksi osallistujat saavat niin sanotun KäkiGolf green cardin, jolla he voivat pelata Rautajärven kentällä itsenäisesti. Kurssin suorittajat saavat myös lainata välineitä ilmaiseksi ensimmäisen kesän ajan.

– Noin 20 prosenttia jäsenistämme on KäkiGolf green cardin suorittaneita paikallisia. Loput ovat pääosin mökkiläisiä, kertoo Ahvenharju.

KäkiGolfissa järjesetään myös kilpailuja.

Monenlaisten kilpailujen kirjo

– Meillä kannustetaan myös erilaisiin pelimuotoihin, jotta myös ei niin huippuhyvät pelaajat voivat saada menestymisen kokemuksia, kertoo Matti Ahvenharju mahdollisista kilpailumuodoista.

– Paripelissä esimerkiksi pelataan parasta palloa siten, että molemmat parista lyövät ensimmäisen lyönnin ja sen jälkeen he saavat valita kummalla pallolla jatkavat peliä. Näin saadaan kiva kilpailu, jossa on hieman helpompi pärjätä.

KäkiGolf järjestää myös virallisia kilpailuja. Kesäkuussa esimerkiksi koittaa Vihta ja vasta -kilpailu, jossa pelataan tasoituksellista peliä. Siinä voittajaksi kruunataan pelaaja, joka pelaa parhaiten omaan tasoonsa nähden.

Elokuun alussa järjestettävissä Pälkäneen mestaruuskilpailuissa pelataan tasoituksellisen kilpailun lisäksi myös perinteinen kilpailu, jossa vain lyötyjen lyöntien määrä ratkaisee. Pälkäneen mestaruuden voittaa siis vähiten lyöntejä käyttänyt pelaaja.

 

Lisätietoa nettisivulta ja Facebookista  www.kakigolf.fi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.