Figuuriarmeijoita ja taistelupelejä

Learn to play -tapahtumassa pelataan konsolipelejä sekä miniatyyripelejä. Konsolipeleistä mukana on kaksi Super Smash Bros. -peliä ja Tekken 7.

Miniatyyripelit ovat ikään kuin monimutkaista shakkia. Pelaajilla on miniatyyreistä koostuva, armeija, jonka tarkoitus on voittaa vastustajan armeija. Miniatyyrit voivat olla esimerkiksi X-wing pelissä Star Wars -aluksia, joilla käydään avaruustaistelua.

Super Smash Bros -peleissä taistellaan Nintendon peleistä tutuilla hahmoilla. Taistelu käydään areenalla ja tavoitteena on saada vastustaja ulos kentältä.

Tekken 7 on perintenen taistelupeli. Pelaajilla on omat hahmot, jolla taistellaan toista vastaan. Tavoitteena on saada määrätyn ajan sisällä toiselta pelaajalta osumapisteet pois. Voittamalla tietyn määrän kierroksia voittaa pelin.

Helposti lähestyttävä pelitapahtuma

Kolmatta kertaa Kangasalla järjestetty pelitapahtuma Learn to Play, tuttavallisemmin L2P syntyi Juho Knaapin työharjoittelun aikana saamasta ideasta. Kulttuurituotantoa opiskeleva Knaapi oli ensimmäisenä opiskeluvuonnaan  harjoittelussa Harjula Productionilla ja sai työnantajaltaan kannustusta peliteemaisen tapahtuman järjestämiseen.

Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta, vaikka suuren luokan pelitapahtumasta ei vieläkään ole kyse.

– Tämä on aika pieni edelleen, mutta kasvaa joka vuosi. Tänä vuonna turnauksiin ilmoittautui ihmisiä tuplasti edelliseen vuoteen verrattuna, kertoo Knaapi.

Suomen pelitapahtumien joukossa L2P erottuu helposti lähestyttävänä tapahtumana.

Figuuripelaaminen valtasi Pitkäjärven koulun ruokalan pöydät viime viikonloppuna.

– Se on ollut teemana, että tapahtumaan olisi helppo tulla. Esimerkiksi hinta on pidetty mahdollisimman alhaalla, Knaapi selittää.

Mukana tapahtumassa on pelejä, joiden harrasteporukat ovat pienempiä. Kokoamalla yhteen näiden pelien harrastajia Knaapi toivoo näkyvyyttä peleille sekä haluaa antaa kaikille mahdollisuuden tutustua pelaamiseen ja sen eri muotoihin.

– Harrasteporukat järjestää kyllä itse turnauksia, mutta näille peleille ei yleensä järjestetä tapahtumia, kertoo Knaapi.

 

Moninainen pelaajien kirjo

Learn to play kerää yhteen monen ikäisiä peliharrastajia. Pääosin osallistuja ovat 11–45 -vuotiaita, joista suurin osa on kahdenkymmenen ikävuoden molemmin puolin.

– Viime vuonna vanhin osallistuja taisi olla yli 70-vuotta, mutta hänen ikäisensä osallistujat ovat harvassa, kertoo Knaapi tapahtuman monipuolisesta osallistujakunnasta.

Pelitapahtuman järjestäminen ei tapahdu täysin kädenkäänteessä. Järjestelyissä kangasalalaisella Knaapilla  on apuna kolme ystävää.

– Minä hoidan tapahtuman lupa-asiat , tavarat sekä yleiset järjestelyt ja pelejä enemmän harrastavat kaverini järjestävät turnaukset, kertoo Knaapi  työnjaosta.

Suurena apuna ja tapahtuman mahdolliseksi tekevinä ovat myös vapaaehtoiset työntekijät.

BTBFin-tiimin Ville Kivimaa esitteli omatekoista rallisimulaatoria, joka ei kalpene kaupallisille arcade-peleille. Yksi peliin tehty erikoiskoe kulki silminnähden tunnistettavasti Haltian suunnalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?