Futistietäjät ennustavat

Jalkapallopiireissä on tällä hetkellä kolme puheenaihetta ylitse muiden. Kangasalalaisen jalkapallon ytimeen kuuluvat FC KaVo:n Tarmo Kosonen ja FC Kangasalan Jussi Kala suostuivat kertomaan, mitä divarikausi, jalkapallon MM-kisat ja juhannuksen sää tulevat pitämään sisällään.

Tarmo Kosonen, FC KaVo

Joukkueen kausi: ”Odotuksiin, harjoitteluun ja pelaajamäärään nähden kausi nelosdivisioonassa on sujunut erittäin hyvin: KaVo on sarjassa kuudentena mutta vain kolme pistettä sarjakakkosen takana. Ääneen lausumaton kauden tavoite, sarjapaikan uusiminen, varmistuu, kun joukkue sijoittuu syyskuussa loppuvan kauden päätteeksi kuudenneksi. TamU:n kakkosjoukkuetta vastaan nähdään poikkeuksellinen yleisöryntäys, ja aiempien kohtaamisten tapaan Nekalan Palloa vastaan pelattavassa ottelussa on tunnetaso korkealla.”

Jalkapallon MM-kisat: ”Alkulohkoissa ei nähdä hirveästi yllätyksiä, ja muutenkin isot jalkapallomaat määräävät tahdin. Finaalissa tulee olemaan Espanja, eikä Argentiinan Lionel Messi saa valitettavasti vieläkään kultaista kruunua uralleen. Isoin floppi tulee olemaan Portugali. Maalivahtina kiinnostaa, kuka on Brasilian ykkösvahti – uskoisin sen olevan jalalla varmempi Ederson. Kiinnostavia pelaajia ovat maalikuninkuuden ottava Belgian Mertens ja Espanjan keskikentän Isco.”

Juhannuksen sää: ”Tulkoot vaikka räntää, minä olen töissä… No ei, kuulin huhua, että lämmintä tulee. Sormet ristissä ja pipo päässä.”

 

Jussi Kala, FC Kangasala

Joukkueen kausi: ”FC Kangasalan kausi viitosdivisioonassa on tuonut kaksi kertaa enemmän tappioita kuin voittoja – olemme kolmanneksi viimeisinä. Kun saamme enemmän pelaajia matseihin ja eritoten harjoituksiin, alkaa voittojakin tulla enemmän ja kohoamme sarjataulukossa korkeammalle. Tavoite on säilyä sarjassa; 13 joukkueen lohkossa kuusi huonointa on putoamisvaarassa. Kausi päättyy vasta lokakuun alussa.”

Jalkapallon MM-kisat: ”Kannattaa kiinnittää huomiota Afrikan maihin Nigeriaan, Senegaliin ja Egyptiin. Viimeksi ghanalaiset tappelivat keskenään, nyt nähdään ehkä enemmän joukkuepelaamista. Uskon jonkun Afrikan maista yllättävän, mutta se ei riitä ehkä välieriin asti. Brasilia ja Ranska ovat kovimmat. Uusi Telestar-pallo on saanut maalivahdeilta paljon kritiikkiä, mutta uskon Adidaksen tehneen tarkoituksella pallosta todella vaikean kaukolaukauksia ajatellen. Siinä mielessä Kevin de Bruine voi olla mielenkiintoinen pelaaja, jos innostuu ampumaan yhtä innokkaasti kuin Valioliigassa.”

Juhannuksen sää: ”+28 astetta ja ohutta yläpilveä.”

 

Kyötikkälän Buffon eli Tarmo Kosonen on FC KaVon ehdottomia ”one to watch” -pelaajia. Toisin kuin Italian maajoukkuetorjuja, Kosonen pelaa tärkeitä pelejä vielä kesäkuun lopussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?