Laivarannassa kesäkioski ja juhannusjuhlat

Tässä hymyilevät Aitoon Laivarannan kesäkioskin tämän kesän myyjät Hanna Haikkonen, Siiri Ahlqvist, Emma Alenius ja Miri Heinonen. He tulevat kesän mittaan monille tutuiksi, mutta tässä vaiheessa kuvaajalle jäi vielä arvoitukseksi, kuka tytöistä on kukin.

Aitoon Laivarannassa juhlitaan tänä vuonna yhteistä juhannusta monen vuoden tauon jälkeen. Kyläyhdistys kutsuu kaikki kynnelle kykenevät mukaan keskikesän juhlaan Pälkäneveden rantaan. Niiden, joille paikka ei ole ennestään tuttu, kannattaa näppäillä navigaattoriin osoitteeksi Kankahuventie 79. Veneelläkin pääsee kätevästi paikalle ja laituripaikkoja riittää kaikille.

Yöttömän yön juhlinta käynnistyy aattona kello 18 lipunnostolla ja tervehdyssanoilla, jonka jälkeen vaihdetaan vapaammalle vaihteelle. Alkuilta painottuu perheen pienimmille suunnattuun ohjelmaan. Lapsille on valmisteltu toiminnallinen juhannuspolku ja perinteisiä kesäleikkejä.

Illan varttuessa kajautellaan yhdessä tuttuja lauluja ja tanssivarpaan kutitusta voi hillitä pyörähtelemällä valssit kesäillassa ainakin levymusiikin tahtiin. Pientä vihiä on myös elävän musiikin saamisesta paikalle ja lava on vapaa kaikille halukkaille musikanteille.

Laivarannan tykätty kesäkioski palvelee myös tänä kesänä ja on avoinna luonnollisesti myös juhannusjuhlan aikaan. Kioskin pidosta vastaavat Anna Tapion koululla yläastetta käyvät pälkäneläistytöt Hanna Haikkonen, Siiri Ahlqvist, Emma Alenius ja Miri Heinonen.

Kioskin avajaiset pidettiin viime lauantaina ja jatkossa palvelu pelaa lauantaisin ja sunnuntaisin kello kolmestatoista iltaseitsemään heinäkuun loppuun saakka. Kirkkareiden aikaan auki ollaan joka päivä 10-19 ja uimakouluviikolla 16.-20.7. kello 14-16.

Tuotevalikoima muotoutuu kesän mittaan, mutta ainakin kahvia, virvokkeita ja makkaraa grillattavaksi on luvassa juhannusjuhlijoille ja muille kesän mittaan kioskilla poikkeaville.

Juhannusjuhlille kannattaa ottaa mukaan myös oman maun mukaiset juhlajuomiset ja grillattavat, sillä grillitulet ovat kaikkien käytettävissä, oli säätila sitten kuiva tai kostea. Sen sijaan kokkoa päästään polttamaan vain, mikäli ennen juhannusta saadaan runsaita sateita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?