Puutikkalassa valmistellaan kesäbuffettia ja muita tapahtumia

Marja Laaksonen, Milja Kannel ja Anna-Liisa Salonen urakoivat tiskaamalla Puutikkalan maatalousnaisten sadan hengen astiastoa, joka saatiin nyt kyläyhdistyksen käyttöön.

Puutikkalan VPK:n talo puhdistettiin talven pölyistä ja pihamaa siistittiin reilun kymmenen hengen talkooporukan voimin. Suuri työ oli sadan hengen astiaston tiskaamisessa, joka saatiin nyt kyläyhdistyksen käyttöön. Astiasto on kuulunut jo lakkautetulle Puutikkalan maatalousnaisille.

– Astiasto löytyi Ranttin aitasta, jossa se oli ilmeisesti säilytyksessä. Ensimmäisen kerran se otetaan kyläyhdistyksen käyttöön 30.6. järjestettävässä kesäbuffee-tapahtumassa, kertoo VPK:n hallituksen jäsen Riitta Kannel.

Jo lakkautetulla Puutikkalan maatalousnaisilla oli sadan hengen astiasto, jolle oli aikanaan käyttöä suurissa pidoissa. Säilytyspaikkaansa unohtunut ja nyt löytynyt astiasto pääsee kyläyhdistyksen käyttöön kesän buffet-ruokailutapahtumassa.

Aikanaan vilkkaassa kylässä pidettiin suuria pitoja, joten isolle astiastolle oli käyttöä. Sittemmin se oli ilmeisesti unohtunut säilytyspaikkaansa. Jatkossa se on sijoitettuna VPK:n talolle ja se on mahdollista myös vuokrata, jos on suuria juhlia tiedossa.

Puutikkalan VPK:n eli Vapaaehtoiset Puutikkala-Karviala kyläaktiivit ry järjestävät tänä kesänä ensimmäistä kertaa palokunnantalolla ohjelmallisen kesäbuffee-tapahtuman. Idean tapahtumaan saivat VPK:n miehet astiaston myötä. Tapahtumassa on tarjolla pitopalvelun valmistama buffee-ruokailu kakkukahveineen. Trubaduuri Aimo Kokkola on musisoimassa ja lisäksi järjestetään arpajaiset. Menukortteja on painettu sata kappaletta ja myös ruokailupaikkoja varataan sadalle hengelle. Menukortteja on mennyt kaupaksi sen verran hyvin, että VPK:n väki on iloisesti yllättynyt menekistä. Tämä lupailee tapahtumalle menestystä ja siitä toivotaankin jokakesäistä. Tilausta tapahtumalle selvästi on.

 

Raittikirppis herää taas eloon, kirkastukseksi kaivataan soutajia

Eero Koivulahti ja Jaakko Anttila ottavat astioita esiin VPK:n talolla talkoissa. VPK:n miehet keksivät idean ruokailutapahtuman järjestämisestä kesällä, kun säilöön unohtunut astiasto löytyi. Vanhat, tutut kesätapahtumat ovat ohjelmassa myös.

Innolla kyläyhdistyksen väki järjestää myös kesällä kesäasukkaiden myötä eloon heräävän kylän muita kesätapahtumia, jotka lyötiin lukkoon yhdistyksen kevätkokouksessa.

– Meillä on tosi kiva, 20–25:n hengen porukka innostuneita ihmisiä järjestämässä, Riitta Kannel sanoo.

Aikaisemien vuosien tapaan juhannusaattona tanssitaan VPK:n talolla Esko Lehtosen orkesterin tahdissa. Viime kesänä Puutikkalan raittikirppis jäi väliin, mutta tänä vuonna pöydät pystytetään taas 8.7. Raittikirppis levittäytyy Puutikkalan puodilta VPK:n talon pihaan ja pihoihin tai raitin varrelle voi laittaa myyntipöydän pystyyn. Perinteinen kirkastuksen kirkkovenesoutu Puutikkalasta kirkonkylän rantaan soudettiin viime vuonna reilusti vajaalla soutajamäärällä. Puutikkalan kirkkovene AhtiII:een mahtuu 36 soutajaa, mutta viime kesänä airoihin tarttui vain noin puolet tästä. 15.7. kaivataankin runsaasti soutajia, jotta päästään hyvään tunnelmaan. 22.7. järjestetään vielä kyläkirkko, joka keräsi mukavasti väkeä viime vuonnakin.

Puutikkalan kesätapahtumat

22.6. Juhannusaaton tanssit Esko Lehtosen orkesterin tahdittamana VPK:n talolla

30.6. Ohjelmallinen kesäbuffee-tapahtuma

8.7. Raittikirppis

15.7. Kirkastuksen kirkkovenesoutu

22.7. Kyläkirkko VPK:n talolla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?