Kukkialle.fi -sivusto uudistui

Uudistunut Kukkialle-sivusto skaalautuu älypuhelimille, joilla suuri osa ihmisistä nykyisin nettiä käyttää.

Kukkialle.fi julkaistiin kahdeksan vuotta sitten Luopioisten Yrittäjien EU-tukea saaneen Tervetuloa Kukkialle -projektin tuloksena. Projekti jatkui Kulttuurin Kukkia ja Kukkia virkityskäyttöön -hankkeilla ja sitä mukaa Kukkialle.fi -sivusto täydentyi koko ajan. Tällä hetkellä on käynnissä Kukkia Maailmalle -hanke, jossa seudun mahdollisuuksia katsellaan kansainvälisestä näkökulmasta. Hanke on synnyttänyt Tavastia Lakeland -matkailukonseptin, joka esittelee laajempaa, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sekä Päijänteen välistä luontomatkailukokonaisuutta.

Hankkeiden tavoitteena on ollut luoda Kukkian seudulle yhtenäinen matkailuun liittyvä markkinoinnillinen ilme. Ajan myötä sivusto on täydentynyt monenlaisella kyliin, luontoon ja liikuntaan liittyvällä materiaalilla. Nyt oli aika päivittää koko sivusto etenkin mobiilikäytön tuomien tarpeiden takia.

Kalenteriin on koottu Kukkian kylien tapahtumatarjonta.

Kevään aikana on aloitettu valtava työ, jossa olemassa olevaa aineistoa tarkistetaan ja siirretään uudelle alustalle. Samalla sivustoon on tullut myös uutta sisältöä ja modernia ilmettä.

Sivuston käyntikortiksi on vuosien myötä tullut tapahtumien ja lähipalveluiden sivusto. Ne toimivat kohteiden hakuvälineenä mutta yhtä lailla myös seudun markkinointivälineenä. Tämän takia tapahtuma- ja lähipalveluhakemistot löytyvät helposti ja hakemistojen ulkoasua ja näyttävyyttä on nyt entisestään parannettu ja kuvamateriaalia täydennetty.

 

Kukkian kylät esiin

Muuttajien elämänmakuiset tarinat kertovat, mikä heidät toi Kukkian äärelle.

Kukkialle.fi on aina ollut kylätoimintasivusto, jonka kautta Kukkian kylät ovat auenneet sivuston katselijalle. Sivuston kautta on ollut helppo löytää myös kylien oma nettiaineisto. Nyt uudessa kukkialle.fi-sivustossa kylien esilletuloa on entisestään parannettu ja uusi alusta mahdollistaa sen, että kaikille kylille saadaan yhtenäinen näkyvyys.

Sivusto avautuu myös uudella tavalla kylätoimijoille. Kylät saavat omat kirjautumistunnuksensa, joilla ne pääsevät suoraan lisäämään ja ylläpitämään omaa materiaaliaan.

 

Kotiin Kukkialle

Matkailun ja luonnon esittelemisen ohella uudet sivut laajenevat asumisen suuntaan. Uusi Kotiin Kukkialle -osio esittelee seudun asuntotarjontaa, kaavoitusta, vapaita tontteja ja uusia asumiseen liittyviä hankkeita ja ideoita.

Seppo Kääriäinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?