Vilinää vuoressa

Sappeessa alkaa ensi viikolla kymmenes teatterikesä, kun Topi Sorsakosken elämästä kertova On kesäyö saa tiistaina ensi-iltansa.

Kesäteatteri oli tärkeä vetonaula, kun palkittua laskettelukeskusta kehitettiin ympärivuotiseksi matkailualueeksi. Avauskesänä 2009 Olavi Virta -musikaali veti lehtereille 17 500 katsojaa. Nostalgiseen musiikkiin perustuvat kepeä kesänäytelmä osoittautui toimivaksi kaavaksi, ja sitä noudattaa myös tämänvuotinen Heikki Paavilaisen ohjaus. Liput ovat liikkuneet hyvin, ja ainakin avausviikon ajan näytelmää esitetään lähes täysille katsomoille.

 

Sappeen kesäteatterin viime vuosi oli katastrofaalinen. Näytelmä keräsi kehuja, mutta sääolot olivat kestämättömät. Hyytävät kaatosateet ja lohduttomat myrskyt karkottivat katsojat ja ajoivat teatteriyrittäjän ahdinkoon.

Kesäteatterin katsomot olivat jo ennestään katetut, ja viime kesän kokemusten jälkeen katto rakennettiin myös näyttämön päälle. Katettu näyttämö ja kiinteä äänentoisto tekevät teatterista entistä toimivamman areenan, jota voitaisiin hyödyntää myös puolitoistakuukautisen kesäteatterikauden ulkopuolella.

Upeissa maisemissa sijaitseva kesäteatteri toimisi esimerkiksi konserttien ja muiden yleisötilaisuuksien tyyssijana.  Läheltä löytyy parkkitilaa, isoille väkijoukoille mitoitetut palvelut ja riittävästi petipaikkoja isonkin tilaisuuden tarpeisiin.

 

Sappeen mökkien pihat olivat juhannusviikonloppuna täynnä autoja. Monenlaisten juhannusjuhlijoiden lisäksi väkeä vuoreen tuo Bike Park.

Sappeesta on tullut maastopyöräilyn uusien vauhtilajien ykköspaikka eteläisessä Suomessa. Nopeasti kasvava laji vetää paikalle maksukykyisiä kävijöitä, sillä alamäki- ja enduropyöräilijät painaltavat laskettelurinteiden ja lähimetsien baanoja käytetyn henkilöauton hintaisilla pyörillä. Tänä kesänä kävijöille on tarjolla entistä paremmat palvelut, kun Huipuita saa ruokaa, juomaa ja jäitä kolhuihin aamusta iltaan joka päivä. Lisäksi vuoren juurella toimivan ratsastuskeskuksen yhteyteen avasi kahvila-kioski.

Uudet pyörälajit ovat sukua uusille suksi- ja lautalajeille. Niiden harrastajat ovat kiinnostuneempia videoiden tekemisestä kuin mitalien jahtaamisesta. Sappee on tunnistanut tämän, ja rakentanut pyöräkauden huipentumaksi Bike Festin, jossa on tarjolla paljon muutakin kuin kilpailua. Heinäkuun puolivälissä järjestettävään tapahtumaan odotetaan viimevuotista enemmän väkeä. Silloin kävijöitä oli pari tuhatta.

Pyöräilyn vauhtilajien kasvu perustuu nuoriin harrastajiin. Isojen poikien harrastuksesta on tullut koko perheen puuhaa. Sappeeseen täksi kesäksi valmistuneet uudet radat palvelevat juuri aloittelevia alamäkipyöräilijöitä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.