Heikki Mäkelä maakuntavaalilautakuntaan

Kuhmalahtelainen Heikki Mäkelä (kesk) on valittu maakuntahallituksen nimeämään maakuntavaalilautakuntaan, ja pälkäneläinen Tiina Kokkola (kok) kuuluu viiden varajäsenen ryhmään.

Jäsenet ja varajäsenet nimettiin puolueiden neuvottelutuloksen mukaisesti, ja päätös tulee voimaan vasta sen jälkeen, kun maakuntavaalien päivämäärä on selvillä. Lautakunta aloittaa työnsä maakuntavaalien järjestämiseksi siinä vaiheessa, kun sote- ja maakuntauudistus saadaan hyväksyttyä.

Maakuntavaalilautakunnan tehtävänä on vahvistaa maakuntavaalien ehdokasasettelu ja maakuntavaalien vaalitulos.

Maakuntavaalien ennakkoennakkoäänet ja vaalipäivän äänet lasketaan kunkin kunnan keskusvaalilautakunnassa. Maakuntavaalilautakunnan tehtäväksi jää kuntien vaalituloksen yhdistäminen koko maakunnan vaalitulokseksi ja valittujen valtuutettujen määrääminen.

Lautakunnan jäsen tai varajäsen ei voi olla ehdokkaana maakuntavaaleissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?