Saunahattuja Mikkolan Navetalla

Saunahattukisan työt ovat näytillä Mikkolan Navetalla.

Viime talvena järjestetyn saunahattukilpailun töistä on tehty näyttely Mikkolan Navetalle.

Saunahattukisan järjestivät Tavastia Lakeland, Käsityökeskus Hilma&Olga, Kukkian Kädentaitajat, Kukkian maa- ja kotitalousnaiset sekä Vohlisaaren Viileet. Kilpailutöitä kertyi runsaasti ja osa ehdotuksista tuli ulkomailta asti. Kilpailun tavoitteena oli saunakulttuurin tunnetuksi tekeminen matkailun ja käsityöperinteen näkökulmasta.

Kilpailussa palkittiin tuomariston mielestä kolme parasta saunahattua. Lisäksi erikoismainintoja saivat hulvattomin, kaunein ja luovin kilpailutyö. Kilpailun voitti kaunis, herkkä ja käytännöllinen Helerin Jaanholdin Järvenneito -hattu.

Tulokset julkistettiin Rajalansaaren savusaunan kesänavauksen yhteydessä kesäkuun alussa Rajalansaaressa. Hatut olivat myös saunojien kokeiltavana ja tästä muodostuikin riemukas huipentuma kesäkauden avaukselle.

Saunahattukisan kilpailutöistä on nyt koottu näyttely Mikkolan Navetalle. Mukana ovat kaikki kisaan osallistuneet työt. Näyttelyssä on myös valokuvia Rajalansaaren kesänavauksen saunahattukokeiluista. Mukana on myös Luopioisten ja Rautajärven koululaisten tekemät Suomi100 -ryijyt.

Saunahattunäyttely Mikkolan Navetalla 30.6 – 31.7.2018, auki tiistaista lauantaihin kello 10–15.

Seppo Kääriäinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.