Rantatapahtumassa oli mainio tunnelma

Kirkkoveneessä Kaisa Hinkka tyttärineen. Ari Peltonen avustaa.

Koko perheen rantatapahtuma Salmentakana toissapyhänä oli nimensä veroinen. Paikalla oli lapsiperheitä, kyläläisiä, kesäasukkaita ja myös naapurikyliin oli kutsu kulkeutunut. Varmasti vetonaulana oli mahdollisuus kirkkovenesoutuun, jota käyttikin kaksi venelastillista. Kukkian Kulkuri -vene oli vuokrattu Salmentaakse ja sen pariksi odoteltiin Sappeen venettä, mutta haastesoutu ei tällä kerralla toteutunut. Monille soutu kirkkoveneessä oli ensimmäinen kerta, mutta hienosti soutu sujui. Sappeesta oli Jouko Heinonen opastamassa ja veneen perämiehenä. Paikalla oli yli 80 henkeä, mistä kyläyhdistyksen järjestäjät olivat kovasti iloisia ja osittain yllättyneitäkin.

Viime päivien ilmat eivät oikein ole olleet ennakoitavissa, mutta sunnuntaina aurinko paistoi ja lämmitti. Laivarantaan tuulet eivät osuneet ja vain Lullin kärjessä Saarion Taunon höyrypaattia aallot keinuttivat vähän enemmän. Kirkkovenesoudun lisäksi Tauno ajeluttikin veneellään halukkaita ja kolmantena veneenä rannassa oli Salmentaan VPK:n vene, mutta sitä ei onneksi pelastustehtäviin tarvittu.

Auringon paiste lämmitti mukavasti, ja lapset kahlasivat rantavedessä uittaen omia laivojaan: tuntui kuin kesän kaunein ja lämpimin päivä olisi osunut juuri sinne. Leppoisa ja mainio tunnelma sai väen viipymään pitkään jutustelemassa kahvin, lättyjen ja makkaroiden paistossa nuotioiden äärellä Salmentaan Laivarannan Laavulla ja sen uudella terassilla.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?