Kortin kopiointilaitteita havaittu Pälkäneellä

Sisä-Suomen poliisi varoittaa bensa-automaattien käyttäjiä kortin kopiointilaitteista.
Polttoaineasemille asennettuja kortin kopiointi- ja tunnusluvun kuvaamislaitteita on havaittu 2.7. Sammonkulmassa Pälkäneellä ja 10.7. Valkeakoskella. Molemmat kohdeasemat ovat ABC-ketjun kylmäasemia. Pälkäneellä poliisi on purkanut kopiointilaitteen Sammontie 3:ssa sijaitsevalta kylmäasemalta ja Valkeakoskella Mahliankatu 2:n kylmäasemalta kaksi kopiointilaitetta.
Poliisi pyytää juuri ennen purkamisaikaa automaateilla asioineita ihmisiä olemaan yhteydessä pankkiinsa ja uusimaan käyttämänsä maksukortit. Mikäli tankkaus on tapahtunut aiemmin tai epäilee joutuneensa toisaalla vastaavan rikoksen uhriksi, mahdollisena vaihtoehtona on myös ulkomaanostojen ostorajojen laskeminen pankin kautta, jolloin korteilla ei pitäisi määrätyn rajan ylittäviä ostoja ilman rajan korottamista tekemään.
Tankkaamishetkellä tulisi myös aina peittää sormet tunnuslukua syöttäessä. Kamera on usein ollut asennettuna suoraan näppäimistön yläpuolella tai sivulla.
Poliisi selvittää rikoksia petoksen yrityksinä. Rikoksesta epäiltyjä ei poliisilla ole toistaiseksi tiedossa. Mahdolliset yhteydenotot epämääräisistä, poikkeavista automaateista tulee välittömästi tehdä poliisille. Automaatissa oleva poikkeava laite tai automaatin ympärillä tapahtuva asennus- ja purkamistapahtuma tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.
Tavatut laitteet ovat olleet teknisesti hyvätasoisia ja siten melko huomaamattomia. Kopiointi- ja kuvaamislaitteita voi olla asennettuna myös muiden ketjujen polttoaineautomaateille.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?