Metsä- ja maatalousnäyttely Vanhalla Savotalla

Viidennentoista kerran Vanhan Savotan pihapiirissä haitarit soivat, traktoreita käynnistellään ja perinnetyönäytökset vievät vanhan ajan tunnelmaan. Ensi viikonlopun ajan kentällä on nähtävillä erilaisia vanhoja traktoreita, jätkien ajopelejä, maamoottoreita, metsäkoneita ja työvälineitä. Perinnetyönäytökset pyörivät pitkin päivää.

Kentällä nähdään erilaisia koneita ja eri aikakausien työtapoja ja -taitoja. Pellolla voi esimerkiksi nähdä, kuinka traktorit pitävät huolta maatilan töistä muun muassa äestämällä. Puintikalustokin odottelee jo syksyn tuloa. Pellon reunalle nousee viikonlopun mittaan riukuaitaa, ahjot käyvät kuumina seppien takoessa ja maamoottorit puksuttavat. Lauantaina moottorisahoja on esittelemässä Matti Iivonen, joka tuo näytille myös omia saha-aarteitaan. Lauantaina on myös mahdollisuus lähteä piha-alueelta ajelulle Ilpo Niemen Ford T 26 Touring -auton kyydissä.

Luokinpainantapisteellä luokit taipuvat ja pärehöylä pyörii pitkin päivää. Taisto Kuortti esittelee puukkohistoriaa ja tuo näytille puukkoja Suomalaisen puukon -näyttelystä. Lottamuseon Lottaperinneyhdistys ry tarjoaa tapahtumassa käyville maistiaisiksi kahvinvastiketta, jolla sotavuosina “kahvia” korvattiin. Kahvivastike itsessään on tehty rukiista, ohrasta ja sikurista.

Valmet Marttojen osastolla on mahdollisuus osallistua Valmet & Mies kuvakilpailuun, kokeilla vaikka veivinheittoa, ihailla Valmet 20:sia tai tulla juttusille. Eläinten ystäville riittää puolestaan ihasteltavaa tallin luona. Suomenhevonen Savotan Tyttö ja shetlanninponi V.V.Rebell, Kinuski-pupu, kukko Nestori sekä kanarouvat Santra, Veera, Ruusa ja Tilta ovat nähtävissä. Koirista kiinnostuneet pääsevät ihastelemaan sunnuntaina taitavia Heini Sepän sirkuskoiria, jotka temppuilevat vauhdikkaassa temppunäytöksessä.

Vanhan Savotan Vanhan ajan metsä- ja maatalousnäyttely 14–15.7. klo 10 alkaen. Pimiäntie 1, 36910 Rautajärvi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?