Seurat Huhtioisten kylässä

Pihaseuroja vietetään tulevana perjantaina. Kuva viime vuoden seuroilta.

Pälkäneen Huhtioisten kylässä vietetään perinteisiä kesäseuroja perjantaina 13. heinäkuuta kello 18 Vesa ja Jaana Mäki-Mantilalla, Seitsyentie 98. Puhujavieraana ovat tamperelaiset pastorit ja Mäki-Mantiloiden nuoruuden ystävät Ismo Kunnas ja Teemu Paarlahti.

Vuoden papiksi 2014 valittu Ismo Kunnas on Tampereen eteläisen seurakunnan kappalainen.

– Jos saan uskonnon kokeesta kympin, musta tulee pappi”, lausahti Ismo Kunnas vitsinä 14-vuotiaana Tampereen Norssissa vuonna 1977. Vuonna 1993 hänet vihittiin papiksi Lapuan tuomiokirkossa.

Kunnas työskentelee Tampereen eteläisen seurakunnan kappalaisena ja diakoniapappina. Hän on työskennellyt samassa seurakunnassa 20 vuotta. Hän asuu seurakuntansa alueella, on kotoisin samasta kaupunginosasta ja on käynyt myös koulunsa nykyisen työseurakuntansa alueella.

Kunnas toimii työpaikkapappina Valion Tampereen tehtaalla ja Sisä-Suomen Tampereen Poliisilaitoksella, joissa hän vierailee viikoittain. Välillä työhön kuuluu myös suruviestin vieminen poliisin apuna.

– Olen saanut olla työikäisten ihmisen parissa. Alku on aina ollut hidasta, mutta vähitellen syntyy luontevia kontakteja. Kirkko ja pappi eivät ole etäisiä, kun istutaan saman pöydän ääressä kahvilla. Juttua syntyy luonnostaan. Suhtautumista kuvaa se, että puhe ei lakkaa eikä synny vaivautunutta hiljaisuutta, kun tulen paikalle.

Teemu Paarlahti toimii Tampereen Hatanpään sairaaloissa sairaalapappina ja työnohjaajana. Paarlahti on toiminut pappina aiemmin Maskussa, Vilppulassa, Vilppulan vankilassa ja Mäntässä. Hän on työnsä ohella  ahkera kirjoittaja. Häneltä on julkaistu romaaneja, dekkareita, runoja, näytelmiä, novelleja ja pakinoita. Hän on voittanut muun muassa Immi Hellen runokilpailun.

Seurakunta merkitsee Paarlahdelle osallisuutta yhteiseen uskoon. Sitä, ettei ketään jätetä ulkopuolelle. Näiden asioiden siemeniä kylvettiin Viinikan seurakunnan nuorisotyössä, kun hän oli siinä mukana 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa.

Pälkäneen seurakunnasta mukana seuroilla ovat rovasti Jari Kemppainen ja kanttori Johanna Lemmetyinen. Seuroissa lauletaan Nuoren seurakunnan veisuja eli niin sanottua punaista laulukirjaa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?