Lettuja ja rock’n’rollia

Tim Creole & Hot Rods soittaa kaksi settiä Varrella virran -tapahtumassa.

4.8. Kostian virran rannassa järjestettävä Varrella virran -tapahtuma tarjoaa monenlaista ohjelmaa. Vauhtia on tiedossa, kun tapahtuman lavalle päästetään Tim Creole & Hot Rods -yhtye. Kahden puolen tunnin setin aikana kuullaan tututtuun tapaan Elvistä.

– Akustista rokkia, normaalia settiä, mitä meidän bändi soittaa, kuvailee yhtyeessä kontrabassoa soittava Hannu Laaninen.

Hieman yli vuosi sitten perustettu yhtye on keikkaillut talven ja kesään aikana runsaasti. Kesälle Varrella virran -keikka on yksi harvoista.

– Kesällä on itse kullakin kaikkea, niin olemme rauhoittaneet kesän muille askareille. Niitä keikkoja ollaan tehty, mitä on pystytty, kertoo Laaninen.

– Syksylle keikkatahti taas kovenee, hän lupaa.

Kostian kahlaajat paistavat Varrella virran -tapahtumassa tuttuun tapaan lättyjä.

Herkkusuista Varrella virran -tapahtumassa huolehtivat Kostian Kahlaajat. Partiolaiset paistavat jälleen jo tavaramerkikseen muodostuneita muurinpohjalettuja ihmisten iloksi.

– Lettuja tehdään usein, kun kerran on pannu hommattu, ja sitä on helppo kuljettaa. Ja yleensä ihmiset tykkäävät niistä, kertoo kahvion järjestelyissä mukana oleva Marjaana Myötyri.

Lettujen lisäksi myynnissä on muita itse leivottuja herkkuja ja tietysti kahvia. Kahvion taustalla häärää kahlaajien niin sanottu jamboreeryhmä, joka kerää lettumyynnillä varoja ensi vuoden Pohjois-Amerikan reissua varten.

– Ensi kesänä lähtee kahdeksan hengen porukka Yhdysvaltoihin jamboreelle. Nyt me yritämme järjestää muutaman tapahtuman järjestää, että saadaan rahaa, Myötyri kertoo.

Jamboree on neljän vuoden välein järjestettävä partiolaisten kansainvälinen suurtapahtuma. Suomesta mukaan on lähdössä lähes tuhat partiolaista, ja osalle kokemus voi olla ainutkertainen.

– Partiouralle osuu harvoin hirveän montaa jamboreeta, kun jo sinne osallistuminen vaatii viidentoista vuoden iän, Myötyri toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?