Luja-Lukon nuoret suunnistivat oravapolkuviestissä

Joukkuekuvassa vasemmalta Ato Mattila, Milla Suojoki, Hanna Suojoki, Katja Linnainmaa ja Annukka Linnainmaa.

Pälkäneen Luja-Lukko sai jälleen iskukykyisen joukkueen Ikaalisten Vatulassa kisattuun Hämeen Oravapolkuviestiin. Hiihtokeskuksen nopeakulkuinen kangasmaasto vaativine korkeuseroineen oli itse asiassa melko tuttua maastotyyppiä pälkäneläisille, ja joukkue pysyttelikin koko viestin puolenvälin paremmalla puolella. Maalissa Luja-Lukko oli 22. kaikkiaan 47 joukkueesta, mutta karvas pettymys oli hylkäys yhden juoksijan elektronisen leimauskortin toimintahäiriön vuoksi.

Joukkueen aloittaja Annukka Linnainmaa yllätti kaikki saapumalla vaihtoon 14:na minuutin alle ratamestarin ihanneajan osuudelta, jota juoksi myös 14-sarjalaisia poikia.

– Onnistuin roikkumaan mukana, vaikka vauhti oli kyllä hurjaa ja vatsakramppi iski puolimatkassa, kommentoi Annukka suoritustaan.

Toisella osuudella Hanna Suojoki vei viestiä rastireittiradalla ja tuli vaihtoon 28:ntena mukavalla ajalla 23.30. Kolmas osuus oli niinikään rastireitti ja Milla Suojoki vei Lukon viestiä. Aikaa kului reilut 2 minuuttia enemmän kuin Hannalla, ja sijoitus painui vielä kymmenkunta pykälää.

Neljännellä osuudella Ato Mattilan tukireittijuoksu hylättiin elektronisen leimauskortin jäätyä käynnistymättä lähdössä. Virallista tulosta neljännestä vaihdosta ei näin ollen ole, mutta koska joukkue juoksi normaalisti maaliin 22:na, voidaan tätä pitää sijoituksena ilman teknistä ongelmaa. Ankkuriosuudella Katja Linnainmaa juoksi  16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien joukossa kuudenneksi parhaan tytön ajan.

– Pääsin kokeilemaan kovaa vauhtia, kun viimeisen kolmanneksen tulin Valkeakosken Hakan pojan kanssa samoja linjoja, tuumaili Katja maalissa vauhdikasta vetoa.

Hylkäyksestä huolimatta 22. parhaan ajan tehnyt Luja-Lukko osoitti että oma nuorisojoukkue saadaan kasaan ja pysytään hyvin Hämäläisseurojen vauhdissa. Sama joukkue voi ikänsä puolesta osallistua viestiin vielä ensi vuonna, joten näistä kuullaan vielä.

Milla Suojoki rynnistää kohti maalia 3. osuuden viimeseltä rastilta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.