Vuoden 1918 sota ja sen runot esillä kotiseutujuhlassa

Perinteistä Kirkastussunnuntain Kotiseutujuhlaa vietetään ensi sunnuntaina Mikkelinmäen torpparimuseolla alkaen kello 12 eli kirkastussunnuntain messun jälkeen. Juhlan aiheena on vuoden 1918 murheen tiimellyksessä syntyneet hengennostatus- ja vapaudenkaipuurunot. Runoja tulkitsevat Runo-Kukkian naiset, jotka esittävät tulkintoja ajan tapahtumista, niin valkoisesta kuin punaisestakin näkökulmasta. Juhlapuhuja, usean sisällissodan rauhanturvaajaveteraani, kenraalimajuri Pertti Salminen käsittelee juhlapuheessaan sekä Suomen sisällissotaa että kansainvälisiä kriisejä ja niiden vaikutuksia, osin omakohtaisestakin näkökulmasta katsoen. Juhlan järjestäjä Kukkia-Seura.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>