Pieni on kaunista

”Pieni on kaunista”, tuli mieleeni, kun astuimme sisään Kuohenmaan kyläteatteriin Kuohenmaan Paviljonkiin. Maajussia valitsemassa -nimisen esityksen aikana käytiin pirtin lisäksi köökissä, kyläkaupassa ja kaljabaarissa, vaikka istuimme tukevasti tuolillamme. Sen mahdollisti kätevä rekvisiitta. Kati Kampparin käsikirjoitus oli tasoa 10+, eikä ohjauksesta vastannut Juho Joki hypännyt huonommaksi. Rooleissa esiintyneet olivat todella ammattilaistasoa ja vastasivat hyvin haasteeseen, jonka roolisuoritus vaati. Vaativa vaatetus oli jokaiselle näyttelijälle juuri sopiva, eikä mitenkään ulkona asiasta.

Näytelmä oli hyvin ajankohtainen ja välitti viestissään hyvin sitä tilannetta, joka tällä hetkellä vallitsee Suomen maataloudessa. Tervehdyssanoissaan Kati paljasti, että loppu oli jatko. Sitä ei todella huomannut, vaan ehdottaisinkin että hän kirjoittaisi jatkoa ensi kesänä näyteltäväksi.

Eino I.Gustafsson

Suoraman kirkolta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?