Hermannina tavattiin

Kodan ympärille kokoonnuttiin tapaamaan tuttuja. Kuva: Tuomo Kuitunen

Toissatorstaina vietettiin Padankoskella Hermanninpäivää, kylän perinteistä kesäjuhlaa. Aurinko pilkisteli koivujen välistä, Kukkian Pirttilahti kimalteli tyynenä ja lämpö helli meitä kaikkia – mikäs oli juhliessa. Paikalle oli saapunut noin sata nykyistä tai entistä kyläläistä, lisäksi kesäasukkaita ja kauempaakin tulleita juhlijoita. Halauksia, iloisia ilmeitä, huudahduksia, rupattelua, tutut tapasivat toisiaan.

Juhlan ohjelma muodostui paljolti yhdessäolosta. Lauluyhtye Soilat esitti tunteikkaita kesäiltaan sopivia lauluja, jotka Arja Nuuttila oli sovittanut. Tästä hienosta työstä hän sai yhtyeen muita jäseniltä julkisena tunnustuksena kukkaseppeleen ja lämpimät kiitokset. Onnitteluihin yhtyi koko juhlakansa: seppele meni oikealle henkilölle.

Hermannin nimeäminen ja seppelöiminen kahdeksi seuraavaksi vuodeksi on perinteisesti juhlan yksi kohokohta. Kyläyhdistyksen hallitus oli tällä kertaa valinnut Hermanniksi Esko Järvenojan, viime vuosien aktiivisen talkoolaisen ja toimintamme tarkastajan.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Kuitunen kertoi yhdistyksen toiminnasta, talkoista, kesäkahviosta ja kylämatkasta. Seuraavana vuorossa on sitten kylän museon perustaminen vanhaan Ruuttakoppiin.  Hän pyysi kyläläisiä aktiivisesti seuraamaan kylän kotisivuja ja ottamaan yhteyttä vanhojen esineiden ja niiden tarinoiden puitteissa yhdistyksen toimijoihin esimerkiksi sähköpostilla (padankoski@gmail.com).

Esillä oli myös Kukkian kylät -hanke. Tässähän on kyse pienten kylien toiminnan tukemisesta ja esille nostamisesta. Se on saanut positiivista palautetta valtakunnan päättäjien taholta ja herätti mielenkiintoa myös juhlavieraissa.

Illan mittaan saimme nauttia herkullisista lätyistä ja grillimakkkaroista, tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Juhlasta välittyi lämmin, välitön tunnelma.

Kun toimimme yhdessä, olemme kylän voimavara ja pitämällä kylää esillä turvaamme sen näkyvyyden ja olemassaolon.

Marja-Liisa Kuitunen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?