Pälkäneellä kesäkuun lopussa 20 avointa työpaikkaa

Uusien avoimien työpaikkojen määrän kasvu ei ole alkukesästä hidastunut, mutta rekrytointiongelmat ovat yleistyneet. Näin arvioi Pirkanmaan Ely-keskus, jonka mukaan kesäkuun lopussa Pälkäneellä oli 20 avointa työpaikkaa ja Kangasalla vajaa 140. Työttömyysaste Pälkäneellä oli 7,4 prosenttia ja Kangasalla 7,1 prosenttia.

Pirkanmaan matalin työttömyysaste kirjattiin Punkalaitumella, jossa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli vain 5,3 prosenttia. Samaan aikaan kunnassa oli avoinna kuusi työpaikkaa. Eniten työttömyys kiusasi kesäkuun lopussa Tampereella, jossa työttömyysaste pysytteli ainoana pirkanmaalaiskunnista yli 10 prosentin, 12,6 prosentissa.

Kaikkiaan Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli kesäkuussa lähes viidenneksen alempi kuin edellisvuoden kesäkuussa. Työttömyysaste oli tasan 10 prosenttia, kun se koko maassa oli keskimäärin 10,4 prosenttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?