Kuulasta kauneutta ja mukavia kahvihetkiä

Luopioisten taidekesän viimeinen uusi näyttely on yhdysvaltalaisen Dotti Cichonin Sheer Beauty -kuulasta kauneutta.

Kuulasta kauneutta ripustetaan  Navettakalleriaan kuluvan viikon aikana, heti kunhan Posti näyttelyn Luopioisiin kiikuttaa. Näyttelyllä on ollut vaiherikas matka erilaisten tulliselvitysten kautta perille. Näyttelyn  ripustuksesta vastaa Piia Salmi.

Herkän kuulaat kuvat oli alun perin vedostettu ohuenohuelle silkille, joka tunnetaan nimellä sheer, tästä sanaleikki materiaalin ja kuvien välillä. Suomeen saadaan kuitenkin paperivedokset, jotka siis kuvaavat hentoisia kukkia ja herkkiä oksia.

Sheer Beauty -kuulasta kauneutta -näyttely on avoinna Navettakalleriassa elokuun loppuun asti.

Jyvämakasiinissa jatkuu samaan aikaan Juha Tyyskän valokuvanäyttely Backstage – Takahuoneita, jossa menneet ja nykyisetkin suuruudet, lavoilta ja klubeista tutut artistit esittäytyvät kuin silloin ennen, 1980-luvulta vuoteen 2000.

Luhtiaitoissa samassa pihapiirissä on 1.8. asti esillä Baren Baren ryhmän teoksia otsikolla Modificati Abies Vol2. Ryhmään kuuluvat Helena Perkiö, Heidi Piippo, Maija Teppo ja Leena Vainio.

Näyttelykierroksen lomassa voi virkistäytyä Pytingin  Kahvilassa, jonka ohjat ovat ainakin elokuun ajaksi ottaneet käsiinsä Kukkian Kädentaitajat. Näyttelyt ja kahvila avoinna tiistaista-lauantaihin kello 10–15.

Päivi Loukamo

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?