Väki viihtyi virran varrella

Varamaan tapahtumalava heräsi lauantaina eloon, kun Varrella virran -tapahtuma houkutteli perheet Kostianvirran rannalle. Väkeä saapui rannan täydeltä, ja suorana lähetyksenä radiosta kuultu ohjelma tapahtumapaikalta toi viime hetken kävijöitä kauempaakin.

Päivän vetonauloja olivat ennen kaikkea virralla risteillyt höyrylaiva Satu sekä ensimmäistä kertaa järjestetty Kostianvirran taistelu, jossa tehtävärasteilla rakennustarvikkeita hankkineet joukkueet ylittivät virran itse tekemällään lautalla.

Aitoosta Kostianvirralle puksuttanut Satu teki virralla toistakymmentä reissua, jotta kaikki halukkaat pääsivät nostalgiamatkalle höyrylaivalla. Myös Hellevi Salosen kipparoima Sappeen kirkkovene Aino esitteli Pälkäneen maisemia Kostianvirralta käsin. Kukkian Kulkuri risteili Mallasveden suuntaan.

Rantaan toi tunnelmaa tapahtumalavalla soittanut Tim Creole & Hot Rods ja lapsia viihdytti Höveli-pelle eli Kirsi-Marja Penttilä. Säästöpankin pomppulinnoituksessa hiki päässä hyppinyt pikkuväki pulahti välillä virran lämpimään veteen. Kuumassa kesäpäivässä piknikvilttien kanssa hakeuduttiin varjoon, ja lisäksi viilennystä toi Mallasvedeltä puhaltanut tuuli.

Kostianvirran taistelun voitti Aito Säästöpankin joukkue, johon kuuluivat Sanna Hämäläinen, Niina Nevala, Iina Järvenpää ja Lilli Toukola. Tehtävärasteilla piti muun muassa vetää joukkueen jäseniä puuhun. Kisan jälkeen myös tapahtuman kävijät pääsivät kokeilemaan ihmishissiä.

Leppoisa koko perheen iltapäivä saa jatkoa myös ensi vuonna. Kostianvirran taistelusta järjestetään ensi kesänä vastaisku: lautan rakennus ja tehtävärastit siirretään tapahtuma-alueelle ja virranylitys Pakanrannan suuntaan.

Aito Säästöpankin ja Pälkäneen kunnan viime kesänä alulle paneman tapahtuman tekijätiimi vahvistui tänä vuonna, kun mukaan tuli myös Sydän-Hämeen Lehti. Yhteistyömallia on tarkoitus laajentaa ensi vuonna, kun lehti viettää 90-vuotisjuhlia: tapahtumien täyteiseen kesään ei kannata järjestää lisää päällekkäisyyksiä, sillä yhteistyöllä voidaan tuoda lisäohjelmaa ja -kävijöitä olemassa oleviin tapahtumiin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?