Koulun alku ei jännitä

Olga Pusa aloittaa ensimmäisellä luokalla torstaina. Kesälomalla tyttö on kiertänyt Suomea asuntoautolla perheensä kanssa. Hellekesän aikana Olga on viihtynyt päivittäin järvessä tai meressä pitkiä aikoja. – Opin uimaan ja sukeltamaan kesällä, Olga kertoo.

– Tosi kivaa, kun koulu alkaa. Ei jännitä, koulutaipaleensa huomenna torstaina aloittava pälkäneläinen Olga Pusa tuumaa.

Olga aloittaa opintaipaleensa Kostian koulun 1 A -luokalla. Samalle luokalle on tulossa joitakin jo ennalta tuttuja kavereita Kostian esiopetuksen Vanamoilta. Koulumaailmaan Olga on päässyt jo vähän tutustumaan myös nyt toisen luokan aloittavan Väinö-isoveljensä kautta.

– Koulussa opetellaan lukemaan ja laskemaan, Olga tietää.

Kostian koulun tilat tulivat tytölle osittain tutuiksi jo esikouluvuoden aikana, sijaitseehan Kostian esiopetus koulun välittömässä läheisyydessä samassa pihapiirissä.

– Kävimme jo eskarissa syömässä koulun ruokalassa, Olga mainitsee.

Olgan perhe asuu parinsadan metrin päässä koulusta, joten koulumatkakaan ei ole pituudella pilattu.

Uusi reppu pääsee käyttöön

Ekaluokkalaisen tärkein hankinta on usein uutuuttaan hohtava koulureppu. Olga hankki omansa jo hyvissä ajoin perheen kesälomareissun yhteydessä. Violetti-mustassa repussa on paljon kukkakuvioita. Vetoketjusta roikkuu kaksi pörröistä pehmolelua, jotka tyttö halusi hankkia reppuun vielä erikseen.

– Tiesin heti kun näin tuon repun, että haluan juuri sen, Olga lisää.

Olgan uudessa, violetti-mustassa repussa on paljon kukkakuvioita.

Kommentointi on suljettu.