Keppihevosia, puujalkoja ja hymysuita Pakanrannalla

Koulunalkuja edeltävänä keskiviikkona Pakanrannalla vietettiin perinteistä Beach Partya. Aamupäivällä alkaneessa tapahtumassa riitti runsaasti väkeä vielä puolilta päivin. Paikalla oli pop up -kahvio, musiikkia sekä monenlaisia aktiviteetteja perheen pienimmille. Halutessaan sai kokeilla muun muassa säkkijuoksua, keppihevosia sekä puujalkoja.

Niklas Piiparinen ehti kokeilla lähes kaikkia eri keppihevosia.

Keppihevosrataa valvoneet ratsastusseura PR-88 ry:n Tiina ja Sallamari Knuutinen ovat olleet Pakanrannan Beach Partyissa mukana myös aiempina vuosina. Porukkaa on kaksikon mukaan suunnilleen saman verran kuin yleensäkin.

– Täällä on kyllä porukkaa muutenkin paljon, vaikka ei olisi tapahtumaa. On niin hyvä hiekkaranta, pohdiskelee Sallamari Knuutinen.

Keppihevoset kiinnostavat pääosin tyttöjä, mutta esterata taipuu monenlaisiin tarpeisiin.

– Nämä ovat vähän tyttöjen juttu, mutta kyllä pojatkin välillä innostuvat. Välissä tehtiin yhdestä esteestä korkeampi ja pojat testailivat korkeushyppyä innoissaan, kertoo Tiina Knuutinen.

Knuutisten tallista löytyy monta erilaista keppihevosta, jotka odottavat ratsastajia. Niklas Piiparinen, 2, on ehtinyt testata jo melkein kaikkia jokaista.

– Tulimme suunnilleen kolme varttia sitten ja aluksi kokeiltiin muita aktiviteetteja. Sitten tultiin tähän keppihevosille, ja nyt Niklas on ihan vauhdissa. Niklas leikkii paljon myös isoveljensä ja tämän kavereiden kanssa, joten tekemistä riittää, kertoo Elina Piiparinen Niklaksen juostessa rantalentopallokentällä leikkivien poikien sekaan.

Nooa Karhu, 2, nappasi vanteen mallikkaasti suoraan ilmasta käteen.

Isä auttoi Iida Penttilää pääsemään puujaloille.

Isänsä avustuksella puujaloilla kävelyä harjoitteleva Iida Penttilä aloittaa tänä syksynä toisen luokan. Lomalla on ehtinyt touhuta monenlaista, mutta koulunpenkki ei silti vielä houkuttelisi.

– Olisi saanut jatkua vielä loma, toteaa kahdeksanvuotias Penttilä.

Kesäiset lomasäät ovat mahdollistaneet ulkona puuhailun, vaikka välillä lämpö on ollut jopa hieman liikaa.

– Vähän on ollut välillä liian kuuma, Penttilä miettii kulunutta kesää.

Anni Pietilä (vasemmalla) ja Salla Jaakkola myyvät kesäpäivästä nauttivalle väelle herkkuja. Lyhyen ajan sisällä korista katoaa monia munkkeja, jotka ovat päivän hittituote.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?