Likat liikkeelle: Lauantaina hyvinvointimessut, terveysluento ja livemusiikkia

Nuijan kesä huipentuu hyvinvointiviikonloppuun

Leena Larvan perustama Ainon Klinikat tarjoaa turvesaunahoitoja Valkeakosken Metsäkansassa. Kuva: Juha Laitalainen.

Nuijantalon kesäkahvila repäisee viimeisenä aukioloviikonloppuna hyvinvointiohjelmalla, joka huipentuu lauantaina erikoislääkäri Leena Larvan luentoon ja ”Likat liikkeelle” -tapahtumaan sekä live-bändiin. Salissa ja eteisessä tuottajat ja hyvinvointipalvelujen tarjoajat esittelevät ja myyvät tuotteitaan.

Kahvilassa voi nauttia superfoodia: kauden vihanneksista, marjoista ja hedelmistä valmistettuja smoothie-shotteja, vihannesdippiannoksia, täysjyväherkkuja ja ihania korvapuusteja.

Naistentautien erikoislääkäri Leena Larva kertoo kello 13 alkavalla luennolla erinäisten vanhenemisoireiden, vaihdevuosiongelmien ja lantion alueen kiputilojen ehkäisystä ja hoidosta.

Larva on tutkinut etenkin lymfakierron vaikutuksia kaikenikäisten hyvinvointiin. Imuneste- eli lymfakierron lisääntyessä voidaan paremmin. Huono virtaus aiheuttaa turvotusta, mikä väsyttää ja hidastuttaa. Larva kertoo myös turvehoidoista, joiden vaikutuksia mieleen ja kehoon hän on tutkinut vuosikymmeniä.

Leena Larva erikoistui synnytyksiin ja naistentauteihin 1989 Tampereella. Hän toimii yksityislääkärinä Helsingissä, Tampereella ja Valkeakoskella. Larvan perustama Aino Klinikat Oy Valkeakosken Metsäkansassa tarjoaa turvesaunahoitoja (www.ainoklinikat.fi).

Pitkän uransa aikana lääkäri on kirjoittanut kirjoja iän tuomista muutoksista. Kirjojaan Vaihdevuodet täyttä elämää, Ikinainen sekä keski-ikäisen miehen henkiinjäämisopas Ikimiestä varten haastateltiin keski-ikäisiä miehiä ja naisia, ja näistä on tehty myös videot.

Nuijantalon Kahvilassa ja Putiikissa on runsaasti tarjouksia kesän viimeisenä aukioloviikonloppuna. Hyllyjä tyhjennetään vielä sunnuntaina, jonka jälkeen kahvilaa ja putiikkia tämän kesän pitäneet Sinikka Ignatius ja Merja Vilkki vetäytyvät pohtimaan uusia kuvioita ja konsepteja.

Leena Larva on kirjoittanut kirjoja iän tuomista muutoksista. Hän on perehtynyt imuneste- eli lymfakiertoon sekä turvehoitoihin. Hän kertoo myös Nuijan lauantaisella terveysluennolla turvehoitojen terveysvaikutuksista. Kuva: Juha Laitalainen.

 

Nuijan kesän päätös

Hyvinvointiviikonlopun ohjelma:

pe 31.8. klo 11–18 kahvila avoinna

la 1.9. klo 11–19 esittelyitä, tarjouksia ja superfoodia

la 1.9. klo 13.30 lääkäri Leena Larvan Terveyden anatomia -luento, keskustelu, lantionkoukistajan venytys

la 1.9. klo 16 ”Likat liikkeelle” -tapahtuman avaus. Osallistujille lenkiltä palatessa smoothie.

la 1.9. klo 17–19 Live-bändi Tohtori Karma ja Komppiratio. Illan aikana arpajaiset.

su 2.9. klo 11–16 Kesäkahvilan jäähyväiset. Kahvilan & Putiikin tyhjennys tarjoushinnoin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?