Ratsastusseura PR-88

Rentoa hevostelua hyvässä seurassa

Kouluratsastuksen mestarit on ratkottu.

Ratsastusseura PR-88 on vajaan sadan jäsenen ”pieni, mutta pippurinen” pirkanmaalainen ratsastusseura. Seuran tarkoituksena on edistää ratsastustoimintaa siten, että mahdollisimman moni saa siitä iloa harrastus- ja liikuntamuotona sekä varmistaa, että hevosta kohdellaan hyvin sen kaikissa käyttötarkoituksissa.

Seuran perusarvoihin lukeutuvat hevosen ja luonnon kunnioittaminen, nuorisotoiminta ja kasvatus, rehti kilpailuhenki sekä avoin ja kaikkia kunnioittava harrastustoiminta.

Ratsastusseura PR-88 haluaakin profiloitua koko perheen yhdessäoloa korostavana seurana. Toiminnassa otetaan huomioon sekä lasten ja nuorten että vanhempien tarpeet ja rento harrastaminen mukavassa seurassa.

Viime talvi tarjosi mainiot olot hiihtoratsastukseen.

Ratsastusseura PR-88:n toiminta on Suomen Ratsastajainliiton alaista toimintaa. SRL:n alaisen seuran jäsen kuuluu kattavan tapaturmavakuutuksen piiriin sekä saa jäsenetuna mm. Hippos-lehden. Kilpaileminen ja ratsastusmerkkien suorittaminen on myös mahdollista SRL:n jäsenseuraan kuuluvalle hevosharrastajalle.

PR-88 järjestää vuosittain jäsenilleen seuranmestaruuskilpailut sekä koulu- että esteratsastuksessa. Lisäksi kilpailemista harjoitellaan matalan kynnyksen kilpailuharjoituksissa pitkin toimintakautta. Kilpailuharjoitukset ovat hyvä tapa tutustua ratsastuskilpailutoimintaan jo pienestä pitäen. Seura järjestää myös valmennusmahdollisuuksia kilpaileville ratsukoille sekä muuta kurssi- ja koulutustoimintaa tarpeen mukaan.

 

Monenlaista yhdessä tekemistä

Seuran oma lehti PeeÄrrä.

Vaikka PR-88:n päätarkoituksena onkin edistää ratsastustoimintaa, niin toiminnassa korostuu myös muunlainen yhdessä tekeminen.

Seuran nuorisotoiminta on erityisen vilkasta. Nuorisotoiminnan tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten aktiivista seuratoimintaa ja osallistumista esim. seuran järjestämiin tapahtumiin.

Seuran nuorisovastaava Johanna Urkko organisoi junnutapaamisia, joiden sisältö suunnitellaan junnujen oman mieltymyksen mukaan. Junnutapaamisissa on mm. tutustuttu poniravitoimintaan Teivossa, käyty hevosmessuilla, harjoiteltu poniagilityä, järjestetty myyjäisiä ja kirppiksiä sekä kokeiltu vikellystä!

Vappuhummailuissa pääsi ponin selkään.

Myös aikuisemmat PR-88:n jäsenet harrastavat yhdessä muutakin kuin hevostelua. Seuralla on oma kuntoiluryhmä Gasellit, jotka harrastavat rennon hauskassa porukassa monenlaista ratsastusta tukevaa ja muuta oheisliikuntaa. Yhdessä on osallistuttu erilaisiin liikuntatapahtumiin, kuten Luja-Lukon maastojuoksuihin, käyty kuntosalilla ja Laipanmaan vaelluksella sekä kokeiltu astangajoogaa ja frisbeegolfia.

Ratsastajat harrastavat monipuolisesti monenlaista. Kuvassa ollaan frisbeegolfradalla.

Ratsastusseura PR-88 tarjoaa jäsenilleen myös hienoja elämyksiä tapahtumien ja retkien muodossa. Junnujen ja aikuisten yhteisen toiminnan tuloksena on syntynyt hienoja tapahtumia, kuten Vappuhummailut Onkkaalassa. Monena kesänä PR-88 on ollut järjestämässä keppihevosratsastusta MLL:n kesätapahtumassa.

Vapaalla Pälkäneellä -messuilla PR-88:n osasto löytyy ulkoalueelta, missä voit tulla tutustumaan seuramme toimintaan. Tervetuloa!

Seuran toimintaan voi tutustua nettisivuillamme: http://pr-88.sporttisaitti.com/

Syysretki tehtiin ilman hevosia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?