Kostia-areena tuo uutta intoa

– Uusi areena tuo lisäintoa pelaajille ja houkuttelee salibandyn pariin myös uusia harrastajia, Aleksi ja Henriikka Järvi uskovat.

Pälkäneläisten salibandypelaajien ei enää tarvitse ajaa Luopioisten Luja-Lukko areenalle, kun uusi liikuntahalli otetaan käyttöön Vapaalla Pälkäneellä -messujen jälkeen. Mutta kaikkien treenimatkaa uusi areena ei lyhennä.

– Luopioisiin on puolet lyhempi matka kuin Onkkaalaan, rautajärveläinen Aleksi Järvi sanoo.

Autossa istuu kuitenkin mielellään vartin pidempään, kun tiedossa on uudet puitteet ja joustava pelialusta.

– Se on vähän toista kuin betonilattialle levitetty matto, jonka saumoista pallo pomppii, Henriikka Järvi sanoo.

Syksyllä lukion aloittanut Henriikka pääsee Kostia-areenalle myös arkiaamuisin, sillä lukion aamutreenit pyörivät koulun naapuriin nousseella areenalla kahdesti viikossa.

– Ja hallin yhteydessä on myös punttisali. Se helpottaa fysiikkatreeniä.

 

Miesten treenit ja pelit kehittävät

Salibandyperheen kasvatit tarttuivat mailaan alakouluiässä, kun SB Lujaan perustettiin maakuntasarjajoukkue. Henriikka ja muutama muukin tyttö pelasivat poikajoukkueessa, joka pärjäsi myös liiton sarjoissa.

– A-poikajoukkueen runko on ollut mukana alusta asti, 15-vuotias Aleksi Järvi sanoo.

Alkavalla kaudella joukkue pelaa A-poikien kakkosdivisioonassa. Aleksi Järvi ja Roni Marttila pääsivät totuttelemaan myös miesten vauhtiin heti kauden alkajaisiksi Suomen Cupissa.

– Pallo liikkuu miehissä nopeammin ja peli on fyysisempää kuin junnusarjoissa. Mutta ihan hyvin mukana pärjäsi, avausturnauksessa maaliverkkoa pöllyttänyt laitahyökkääjä sanoo.

16-vuotias Henriikka Järvi pelasi tähän kauteen saakka veljen kanssa samassa Lujan poikajoukkueessa, mutta nyt hän keskittyy tyttöjen peleihin Pirkkalan riveissä. Edelliskausilla mitaleille yltänyt B-tyttöjoukkue on jo varmistanut SM-sarjapaikan, A-tytöissä ratkaisevat karsintapelit ovat vielä edessä.

Uuden areenan ansiosta Henriikka säästää pari Pirkkalan tai Tampereen reissua viikossa, sillä keskushyökkääjä painaa Lujan A-poikien kanssa Pälkäneen miesten kolmosdivarijoukkueen treeneissä.

Itseään parempien kanssa treenaaminen on kehittävää, sillä pelaaja liikkuu koko ajan taitojensa ylärajoilla.

Talkoilla entiseen tehdashalliin tehty Luja-Lukko areena on ollut Luopioisten suunnan pelaajille toinen koti. Salilla on voinut käydä kikkailemassa ja vetelemässä myös vapaa-ajallaan. Innokkaat junnut ovat juosseet mukana muun muassa pappasählyssä.

Kostia-areenalle ei lähdetä yhtä vapaasti.

– Mutta se on toisaalta ihan hyvä. Treeneissä mennään tosissaan ja välillä tulee kunnon lepopäiviä, viime kaudella ylirasituksen ja terveysvaivojen kanssa painiskellut Henriikka Järvi sanoo.

Junnumaajoukkueen ilmapiiriäkin maistellut pelaaja ei enää häviä olosuhteissa kaupunkipelaajille. Kostia-areena ja lukion aamutreenit ovat tehneet Pälkäneestä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon myös naapuripaikkakuntien junnuille. Jatkossa pelaajaliikenne saattaa kulkea Pälkäneelle päin.

 

Turnausten järjestäminen helpottuu

– Kotiturnausten järjestäminen on jatkossa paljon helpompaa. Joukkueille on kunnon pukuhuoneet ja suihkut. Ja hallilla on parempi pitää kahviota, taustajoukoissa vuosikausia häärinyt Tiina Järvi sanoo.

Hän tietää, että uuden areenan ansiosta vastustajat odottavat jo Pälkäneen turnauksia.

– Puitteet ovat upeat. Harvalla isommallakaan paikkakunnalla pääsee pelaamaan vastaavanlaisessa hallissa. Esimerkiksi Pirkkalassa pitää aina rullata matto lattialle SM-sarjapelejä, mutta Pälkäneellä on kaikki valmiina.

Vaikka Luja-Lukko areenan hyvästelyyn liittyy pientä haikeutta, se antaa myös uusia mahdollisuuksia Luopioisten kehittämiseen.

– Jos halli saadaan yrityskäyttöön, kylälle tulisi kaivattuja työpaikkoja.

– Uusi areena tuo lisäintoa pelaajille ja houkuttelee salibandyn pariin myös uusia harrastajia, Aleksi ja Henriikka Järvi uskovat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?