KR-tallit tarjoaa karsinapaikan 28 hevoselle ja mahdollisuuden monipuoliseen hevosharrastukseen

Iloista ja monipuolista harrastamista hevosten parissa

Ratsastaminen on iloinen ja vaativa harrastus.

Jo vuodesta 1985 on Harhalan Pikkutallilla hoidettu hevosia. Harhalan Pikkutalli sijaitsee yrittäjäperheen kotipihassa Mallasveden rannalla. Vuonna 2015 toiminta laajeni Äimäläntien varressa sijaitsevalle maneesitallille eli KR-tallille, joka tunnettiin vanhastaan myös nimellä Merikarin talli. Nämä kaksi tallia yhdessä muodostavat nykyisin KR-tallit.

KR-tallit tarjoaa täysihoitopaikkoja hevosille, ratsastusvalmennusta ja monipuolisia ratsastustunteja sekä -valmennuksia. Kesäaikaan tarjolla on toipilashevosille vesikuntoutusta.

Talleilla on karsinapaikkoja yhteensä 28 ja pihatossa riittää tilaa telmiä useammallekin hevoselle. Oma maneesi, kenttä ja hyvät maastot lähellä mahdollistavat monipuolisen harjoittelun. Talleilta löytyykin oivat puitteet treenaamiseen lajissa kuin lajissa.

Ratsastustunteja löytyy alkeistunneista lähtien kaikentasoisille harrastajille ja omia ryhmiä on sekä aikuisille että lapsille. 2–4 hengen pienryhmissä opetus on yksilöllistä ja tunneilla edetään jokaisen oman toiveen ja tason mukaan. Taitojen karttuessa pääsee halutessaan myös maastoon ja hyppäämään tai vaikka testaamaan omaa kehitystään tallilla järjestettävissä harjoituskilpailuissa.

Tunneilla keskitytään alusta alkaen oikeaoppiseen istuntaan ja apujen käyttöön, jotka ovat hyvän ratsastuksen peruspilareita. Tuntien yhteydessä harjoitellaan hevosen hoitoa ja varustamista ratsastusta varten. Opetuksesta vastaavat 1-tason valmentaja Kaisu Rukko sekä harrasteohjaaja Johanna Urkko.

Kilpailuihin tähtääville ratsastajille KR-tallit tarjoavat valmennusta koulu- ja esteratsastuksessa 1–4 hengen pienryhmissä. Valmennustoiminnalla pyritään tavoitteelliseen ja johdonmukaiseen kehittymiseen, joita tukevat myös tallilla järjestettävät 1- ja 2-tason kilpailut sekä kilpailu- ja rataharjoitukset.

Kilpailujen lisäksi KR-tallit järjestävät myös erilaisia kursseja asiakkaiden toiveiden mukaan. Lapsille on lisäksi ponikerho, leirejä sekä teemapäiviä.

Taitojen karttuessa lapsetkin pääsevät hyppäämään. Kuvassa Aino Rukko ja Sebastian.

KR-tallien tulevia tapahtumia

– ratsastustunteja kaikentasoisille lapsille ja aikuisille

– valmennustunteja koulu- ja esteratsastuksessa

– syksyllä 2018 koulu- ja esteratsastuskilpailuja

– 22.9. maastotaitoratsastus- ja maastotaitoajokilpailut

– lapsille omat este- ja koulukilpailut marras-joulukuussa

tapahtumat löydät osoitteesta www.kr-tallit.fi

Syyspäivien huumaa: sänkipelto ja poni, tässä jo osataan hieman enemmän.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?