Mikä lintu?

Kirjoittajaa kiinnostaa, mikä lintu kuvassa mahtaa olla.

Viime viikon torstaina puoli kuuden aikaan illalla huomasimme Ilmoilanselän rantakivellä oudon
linnun. Tunnistaako kukaan? Täälläpäin ei ole aikaisemmin havaittu. Istui kivellä monta tuntia ja vaikka aukoi suutaan, ääntäkään ei kuulunut.

Pirkko Hopia

Kommentit (4)

 1. Ornitologi Lundström

  Kyllä kuvassa on suurella varmuudella nostokurkien sukuun kuuluva silakkakyyhky. Lajille tunnusomainen kenokaula on varma merkki josta tuon ahneen petolinnun tunnistaa.
  Ravintonaan se käyttää pääasiassa vadelmia, ketunleipiä, tiesuolaa ja 9V paristoja. Mikäli ravintoa ei ole saatavilla, se vajoaa horrokseen ja kaulaansa myöten suohon.

  Sen reviirialue on lintulajeista suurin, normaalisti ylettyy Rautajärveltä Libanoniin. Ja joskus takaisinkin. Toisen silakkakyyhkyn eksyessä reviirille, silakkakyyhky karkoittaa kilpailijan pörhistämällä höyheniä ja soittamalla Kaija Koon tuotantoa youtubesta.

  Mikäli lintu pesiytyy naapurustoon, on syytä karkoittaa välittömästi ja huolella. Linnulla on nimittäin käsittämättömän tehokas suoliston toiminta, se saattaa tuottaa kilosta ruokaa yli 14 kiloa linnunpaskaa. Näiden jätepäästöjen seurauksena on pienempiä saaristokuntia jouduttu evakuoimaan.
  Rymättylän naapurikunnan evakuoinnissa tapahtuneiden viivästysten vuoksi linnunpaskaan hautautui kunnan uimaranta, vierasvenesatama, kesäkioski ja lomalla ollut Kuusankoskelainen eläkeläispariskunta asuntoautoineen. Lietteen alta kuuluu edelleen radio Novan lähetystä ja karavaanareiden karaoke-esityksiä.

  Jotta tämä tuholainen ei pesityisi alueellemme, kameran linssin vaihtaminen kiikaritähtäimeen olisi suositeltavaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?