Maaseudun meno tuli tutuksi Raikun koulussa

Oppilaskunnan puheenjohtaja Minttu Mäkihannu sai kunnian avata Raikun koululla järjestyksessään seitsemännen maatalousnäyttelyn viime viikonloppuna.

Jokasyksyinen tapahtuma tarjosi kävijöille mahdollisuuden tutustua sekä eläväisiin eläimiin – kuten lampaisiin ja vasikoihin – että hieman rauhallisempiin mutta yhtä pehmeisiin ja suloisiin elikoihin lelueläintarhassa. Minipossu Ercci oli monen suursuosikki.

Eläinosastoja tuki hyvin esimerkiksi keppihevostarvikkeiden myyntipiste. Mehiläiset pysyivät onneksi ihmeteltävinä lasipesässään, mutta pihalla sai tutustua uudelleen lentämistä opettelevaan kyyhkyseen.

Onkkaalan VPK ajelutti maatalousnäyttelyvieraita ja opetti paloruiskun käyttöä.

Raikun koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan Reetta Vuorion mukaan tapahtuma onnistui todella hyvin, sää suosi ja hyväntuulisia vierailijoita oli saapunut ainakin Tampereelta asti.

Koulun alueen lauantaina vallannut näyttely on esimerkiksi eläinkarsinoiden rakentamisineen ja myyjäisvalmisteluineen suuri projekti, mutta yhteisöllisyyden lisäksi näyttely palkitsee oppilaat yhdellä arkivapaapäivällä. Tämä koittaa itsenäisyyspäivän jälkeen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.