Markku Laaniselle PM-hopeaa

Markku Laaninen ajoi PM-sarjaa myös vuonna 2015. Tuolloin sijoitus oli osin onnekkaidenkin sattumien kautta kolmas. Nyt ajettu hopea maistuu Laanisen mielestä paljon paremmalta.

Pälkäneläinen Markku Laaninen ajoi moottoripyöräilyn Pohjoismaiden Classic-mestaruussarjassa hopeaa viisisatasten luokassa. Veteraanipyöräsarjan toinen sija ei irronnut ihan helpolla.

– Kausi oli hyvin nousujohteinen, sillä yhteensä kahdeksasta kisasta viidessä viimeisessä ylsin palkintokorokkeelle. PM-kausi päättyi lopulta huimasti yli odotusten, Laaninen miettii tyytyväisenä.

Osakilpailuista yksi ajettiin Norjassa, yksi Suomessa ja kaksi Ruotsissa. Jokaisen kisaviikonlopun aikana käytiin kaksi erillistä kisaa. Osakilpailuissa Laaninen ajoi kertaalleen neljänneksi, viidenneksi ja kuudenneksi. Kahdesti hän oli kolmas ja kolme kertaa toinen.

– Sijoituksiakin arvokkaampaa oli kuitenkin se, että vauhti parani koko kauden. Kalusto- tai tekniikkamurheitakaan ei tullut, vaan pyörä pelasi loistavasti koko ajan.

Kangasalan Jouni Lehtimäki ajoi PM-sarjassa neljännelle sijalle.

Huolto pelasi

Menestyksestään Laaninen antaa ison kiitoksen huolto- ja muille tukijoukoilleen. Kun huolto pelasi, Laaninen sai keskittyä vain ja ainoastaan ajamiseen. Kilpailuissa ei riitä, että pyörän viritystasot ovat kohdillaan, vaan pyörän on myös kestettävä koko kisa aina ruutulipulle asti.

Kaukosen Pekka teki tosi hyvää työtä pyörän kanssa koko kauden. Myös se on ollut hienoa, kuinka paikalliset yritykset ovat lähteneet tukemaan pälkäneläistä moottoriurheilua. Siitä iso kiitos heille.

Laaninen ajoi täyden Classic-sarjan myös kotimaassa. Kauden saaliina oli kaksi voittoa, sekä luokassa 500 että PRE 93.

Mukana messuilla

Laanisen talli on nimeltään Pälkäne Classic Racing. Pälkäneen nimi vilahteli siis ahkerasti viimekin kaudella Suomen ja Pohjoismaiden radoilla. Ensi lauantaina tallin väkeä on tavattavissa Vapaalla Pälkäneellä -messuilla.

– Tuolloin voi tulla vaihtamaan kanssamme kuulumisia. Tuomme paikalle myös kalustoamme, jota sopii tulla ihmettelemään ja katselemaan, Laaninen vinkkaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.