Filmipyörä keskittyy viikonloppuihin

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä palaa kesätauolta Pälkäneellä. Paluu tehdään kolmen elokuvan ja hieman uudistuneiden käytäntöjen voimin.

Jatkossa elokuvia on tarkoitus pyörittää Pälkäneellä yhtenä viikonloppuna joka kuukausi; filminpyörittäjä Jari Hallamaan työpanos jakautuu näin Pälkäneen, Lempäälän, Ylöjärven ja Hämeenkyrön kesken.

Syyskauden avaavat ensi viikonloppuna Mielensäpahoittaja, Abba-musikaalin jatko-osan väki sekä Lassen ja Maijan etsivätoimisto. Muun muassa Heikki Kinnusen, Satu Tuuli Karhun, Elina Knihtilän ja Sulevi Peltolan tähdittämä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja kertoo vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön hapuilevasta yhteiselämästä. Komediallisen draaman on ohjannut Tiina Lymi, joka on myös yksi käsikirjoittajista yhdessä Tuomas Kyrön ja Juha Lehtolan kanssa.

Lassella ja Maijalla riittää tuumattavaa, kun arvokas kirja katoaa. Kuva: Patrick Redmond.

Filmipyörän Jari Hallamaa (oikealla) tutustui Mielensäpahoittajan väkeen eli Iikka Forssiin, Tiina Lymiin ja Heikki Kinnuseen lehdistönäytöksessä. Ensi viikonloppuna Hallamaa tuo Mielensäpahoittajan Pälkäneelle, valkokankaalla.

Lasten salapoliisikirjasarjaan perustuva Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus -elokuva kertoo, miten Lassen ja Maijan salapoliisitoimisto sai alkunsa. Vallilan koulusta kadonneen arvokkaan kirjan varastaja voisi yhtä hyvin olla talonmies, liikunnanopettaja, kirjastonhoitaja kuin jopa rehtorikin… Suomenkielisinä ääninä koko perheen elokuvassa ovat muun muassa Rasmus Kärkkäinen, Esteri Seppälä ja Anne Aitolehti.

Mamma mia – here we go again tuo puolestaan valkokankaalle kymmenen vuotta sitten ilmestyneen Mamma mia -hittimusikaalielokuvan tekijä- ja tähtikatraan, kuten Meryl Streepin, Amanda Seyfriedin, Pierce Brosnanin ja Colin Firthin. Abban Benny Andersson ja Björn Ulvaeus ovat edelleen elokuvan musiikin takana. Tanssin ja laulun lomassa selvitellään menneisyyden asioita.

Elokuvat pyörivät yhteiskoulun auditoriossa perjantaista sunnuntaihin.

Mamma Mia! Here we go again on täynnä kesää, musiikkia ja romantiikkaa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?