Tampere keskustelisi raitiotien yleissuunnitelmasta Kangasalan kanssa

Tampereen kaupunginhallitus on päättänyt käynnistää neuvottelut raitiotien yleissuunnitelman laatimiseksi yhdessä Kangasalan, Pirkkalan ja Ylöjärven kanssa. Jo aiemmin Tampere on käynyt kolmikon kanssa alustavaa vuoropuhelua raitiontien esiselvitysten jatkamisesta yleissuunnitelmavaiheeseen.

Kaupunginhallituksen mukaan kyse ei ole rakentamispäätöksiin tähtäävästä suunnittelusta. Yhteistyössä pyritään kuitenkin määrittelemään mahdollinen raitiotieradan linjaus, valtateiden ja rautatieratojen risteämiskohdat, pysäkkien sijainti, raitiotien sijoittuminen katualueilla ja varikoiden ja syöttöasemien alustava sijainti. Lisäksi työlistalla olisi alustava kustannusarvio rakentamisesta ja toiminnasta.

Tampereella katsotaan, että raitiotien mahdollisten jatkolinjojen vaatimat varaukset tuleviin yleis- ja asemakaavoihin olisi tärkeää saada kirjattua ylös pian. Seudullisen yleissuunnittelukokonaisuuden hinnaksi on arvioitu noin kaksi miljoonaa euroa. Oletuksena on, että valtio avustaisi suunnittelua 30 prosentilla.

Aiemmin tehdyssä Tampereen kaupunkiseudun esiselvityksessä tarkasteltiin raitiotielinjan mahdollisia laajenemissuuntia muun muassa Taysin sairaala-alueelta Kangasalle. Selvityksen mukaan raitiotien linjaus voisi kulkea Taysilta Koilliskeskukseen ja edelleen Lamminrahkaan, mutta asukasluvun ja työpaikkojen määrän kasvu antaisi siihen edellytykset reilun 20 vuoden kuluttua. Raitiotien toteutumista on otettu huomioon Lamminrahkan alueen suunnittelussa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.