Kostia Areena: Uuden liikuntakeskuksen avajaismessut vetivät väkeä hallin täydeltä

”Käyttäkää rajusti, kohdelkaa hellästi”

Messut käyntiin. Janne Kataja antaa puheenvuoron Jukka Kittilälle.

– Käyttäkää rajusti ja ankarasti, kohdelkaa hellästi ja kunnioittavasti, evästi Pälkäneen elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Jukka Kittilä Kostia Areenan tulevia käyttäjiä avatessaan Vapaalla Pälkäneellä -messut lauantaina.

Kittilä toi messujen avaussanoissaan vahvasti esiin sen, kuinka pieni kunta on satsannut vahvasti liikuntaan ja profiloituu näin entistä vahvemmin liikkuvaksi kunnaksi. Upouuden Kostia Areenan lisäksi uusi lähiliikuntapuisto ja urheilukenttä sijaitsevat kunnan keskustassa, ja Pälkäneen ala- ja yläkouluja sekä lukio on mukana Liikkuva koulu -hankkeessa.

Kittilä mainitsi myös muistavansa, kuinka liikuntahallia väläyteltiin ensimmäisen kerran rakennettavaksi jo vuonna 1988.

– Siis kolmekymmentä vuotta sitten. Nyt voi sanoa, että kyllä kannatti odottaa, Kittilä totesi.

”Hieno halli”

Messuilla kierrelleet Ritva Varvas, Katri Tuuri ja Sonja Varvas kehuivat kilvan uutta hallia hienoksi. Äitinsä Sonjan sylissä viihtyvä Juuso Varvas oli ehtinyt jo osallistua lasten piirustuskilpailuunkin.

Kostia Areenan avanneet Vapaalla Pälkäneellä -messut vetivät hallin täyteen väkeä. Kunnan arvion mukaan kävijöitä oli reilun neljän tunnin aikana noin 1500. Messut juontanut Janne Kataja piti tunnelmaa yllä letkeällä ja rennolla jutustelullaan, ja kuhinaa riitti kiitettävästi reilun 50 näytteilleasettajan osastoilla.

– Kunta ei millään pystyisi järjestämään kaikkea sitä toimintaa yksin, mitä esimerkiksi tänään messuilla koolla olevat järjestöt ja yhdistykset järjestävät, Kittilä kiitteli aktiivisia järjestötoimijoita.

Messuilla kiertäneet Sonja Varvas, Ritva Varvas ja Katri Tuuri olivat erittäin tyytyväisiä näkemäänsä.

– Hieno on uusi halli, summasi Ritva Varvas naiskolmikon tuntoja.

Tuuri kertoi odottaneensa erityisesti lauantain lentopallopeliä Pälkäneen Luja-Lukon ja Rantaperkiön Iskun välillä.

– Kyllähän liikuntapuitteet ovat nyt ihan erilaiset tässä kunnassa verrattuna entiseen, itsekin lentopalloa harrastava Tuuri mietiskeli.

Sateisen sään vuoksi messuohjelmassa alun perin pihalle suunniteltu lasten maailma siirrettiin yhteiskoulun saliin. Lasten maailmassa perheen

Iida Lehtelän messupäivän ehdoton kohokohta oli lasten maailmassa puuhaileminen.

pienimmät pääsivät kiipeilemään puolapuilla, roikkumaan renkaissa, kiipeilemään köysillä, pomppimaan pomppulinnassa, laskemaan liukumäkeä ja temppuilemaan jättikokoisella pallolla. 2,5-vuotias Iida Lehtelä nautti päästessään touhuamaan saliin, ja äiti Elina Lehtelä hymyili seuratessaan tyttärensä touhuja.

– Kävimme tietysti katsomassa myös uuden liikuntahallin tilat. Se on tosi hieno sisältä. Hienoa on myös se, että se vapauttaa samalla salivuoroja kouluilta muille käyttäjille, Lehtelä pohdiskeli.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.