Kalleriassa esillä kirjontaa

Kirjontaa eilen, tänään ja huomenna -näyttely on avoinna lokakuun loppuun saakka.

Kirjontaa eilen, tänään ja huomenna -näyttely on avoinna lokakuun loppuun saakka.

”Kirjontaa eilen, tänään ja huomenna” -näyttely avattiin lauantaina 15. syyskuuta Mikkolan Navetan Kalleriassa Luopioisissa. Kukkian maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä näyttelyssä on esillä löytöjä paikallisten kaappien kätköistä, ja sen ovat koonneet ja rakentaneet Helka Kortteenpohja ja Maire Seppälä.

– Esillä on lukuisa määrä yli satavuotiaita töitä. Katsellessa vanhoja töitä tarvitsee vain ihmetellä, kuinka aikaisemmat sukupolvet ovat paneutuneet kauneuden etsimiseen monimuotoisin mallein ja vaihtelevien yksinkertaisten materiaalien avulla – ennen kaikkea runsas työhön käytetty vaiva ja aika ihmetyttää, näyttelyn avajaissanat lausunut Irmeli Lamberg totesi puheessaan.

Näyttelyssä on mukana myös tämän päivän kirjontaa. Uudemmista töistä huomaa selvästi materiaalien kehittymisen. Esimerkiksi liukuvärjätyt langat antavat uutta luonnetta tehtyihin töihin. Kirjonta huomenna -osio näyttelyssä on puolestaan toteutettu pienen kävijöille suunnatun kyselyn muodossa.

– Osallistumalla kyselyyn voi voittaa illalliskortin 17. marraskuuta Rautahovissa pidettäville illallisille, Lamberg mainitsi.

Näyttely on avoinna lokakuun loppuun asti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?