Lahtisten taidekokoelma kiinnosti – taidemuseossa kesällä yli 10 000 kävijää

Picassosta Pyykköön- Lahtiset keräilijöinä -näyttely oli esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 16.6.–9.9. Kuva: Jussi Koivunen

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesän 2018 näyttely Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä houkutteli kahdessa ja puolessa kuukaudessa yhteensä 10 287. Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttely 2018 esitteli lehtikeisari Urpo Lahtisen, Hymy Lahtisen ja Jeppe Lahtisen keräämän taidekokoelman helmiä.

Opastuksia ja erilaisia teemallisia tapahtumapäiviä järjestettiin 37. Niihin osallistui yhteensä 2941 kävijää.

– Olemme hyvin iloisia, että ensimmäinen varsinainen kesäajan näyttelymme houkutteli kävijöitä yli odotusten. Meillä vieraili paljon ensikertalaisia, jotka kertoivat vaikuttuneensa paitsi Lahtisten ainutlaatuisesta kokoelmasta myös Kangasala-talosta kokonaisuutena, Timo Kotilainen hehkuttaa.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia näyttelyitä ja ensi kesää. Nyt lauantaina meillä avautuu kaksi uutta, korkeatasoista näyttelyä, joissa nähdään Pekka Luukkolan maisemakuvia sekä Kimmo Pyykön pronssiveistoksia, Kotilainen jatkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?