Ainon tarina konsertissa Mikkolan Navetalla

Mikkolan Navetalla on ollut tapana järjestää syksyinen konsertti. Tänä vuonna on vuorossa modernia kansanmusiikkia, jota esittää Duo Seita. Sen muodostavat Laura Huovinen, laulu, kantele, triangeli ja shamaanirumpu sekä Teija Laitila, viulu ja laulu.

– Muinoin näitäkin tarinoita kerrottiin, syystöiden jo loputtua, ajanvietteeksi pimenevään iltaan tuohuksen valossa. Tänä päivänä kynttilät sopivat paremmin taustaksi esityksellemme, kertovat Seidat.

Pääsymaksullisen konsertin tarina liittyy vahvasti Kalevalan ja Kantelettaren teksteihin, ikiaikaisiin säveliin. Nuoren Ainon kasvutarinaa kerrotaan laulaen, soittaen ja tarinoiden. Esitys kulkee välillä improvisoidenkin. Tarina alkaa Kantelettaren sävelin, ”Näitä laulan, joita tiiän”. Nuori Aino elää huoletonta elämää mutta haluaa myös seikkailemaan maailmalla. Ainon kohtalosta päättävät kuitenkin miehet: nuori Joukahainen ja vanha Väinämöinen. Aino luvataan vaimoksi vanhalle miehelle eikä vastustelu auta. Lopputuloksena on tragedia. Vai onko?

Duo Seita on koonnut Ainon tarinan ympärille modernilla otteella esitettyä kansanmusiikkia, mutta myös nuorempaan perinteeseen nojaavia kappaleita. Ote on tuore ja raikas, musiikki vauhdikasta tai tunnelmallista.

Duo Seita: Ainon tarina Mikkolan Navetalla lauantaina 29.9. kello 14.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?