Esteiden läpi rennolla mielellä

Jos lauantaina Sappeen matkailukeskuksen suunnalla liikkuessaan näkee Marvelin Deadpool-hahmon tai vaikka toisenkin, ei vika välttämättä ole omissa silmissä. Havainto liittynee lauantaina iltapäivällä käynnistyvään Finland X run -tapahtumaan, joka tarjoaa mahdollisuuden kilpailla paitsi itseään, kelloa ja muita myös virallisten juoksutapahtumien pukeutumiskoodia vastaan.

Kisamatka on pituudeltaan viisi tai kymmenen kilometriä, jonka osa lähtee suorittamaan tosimielellä, mutta pohjimmiltaan kyseessä on viihteellinen tapahtuma – eräänlaista ”hupi-extremeä”. Matkan saa taittaa oman päivän kunnon mukaan juosten tai kävellen, ja oikeastaan kilpailun suolana onkin matkalla kohdattava estepatteristo.

Sappeessa kohdataan järjestäjien – Kuntosudet-nimisen urheiluseuran – mukaan ainakin heinäpaaleja, kiipeilyverkkoja, hinausauto ja vaahtokuplaeste. Vaikka ideana on se, että esteen voi aina halutessaan ”kiertää” korvaavilla kuntoiluliikkeillä, on kaikki 17 estettä haluttu pitää mahdollisimman monelle ylitettävänä.

– Jos esteet ovat liian vaikeita, ei radalla silloin viihdy. Tapahtuma sopiikin kaikenkuntoisille, eli ei tarvitse olla mikään huippu-urheilija. Tokihan se on toisaalta fyysinen matka, jos sen täysillä vetää, kertoo Kuntosusien Marko Tapio.

Kesällä Ylöjärvellä järjestetty vastaavanlainen tapahtuma keräsi viitisensataa osallistujaa, ja samoissa merkeissä juostiin Sappeessakin edelliskesänä.

Eri sarjojen parhaiden kisasuoritusten lisäksi palkintojenjaossa huomioidaan myös parhaat asut.

Lähtö Sappeessa tapahtuu kello 14, mutta järjestäjät toivovat osallistujien löytävän paikalle jo hieman aiemminkin muun muassa ajanottolaitteiden asennusten vuoksi. Vastaavasti iltaa on mahdollista venyttää hieman kisaa pidemmäksi tapahtuman henkeen istuvilla erillisillä iltabileillä. Kisatapahtumia päivittää yleisölle ja osallistujille Aila-Inkeri – ei ehkä ihan täysin vakavissaan koko ajan hänkään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?