Pureeko naapuri?

Pälkäneen musiikkiteatterin Puri naapuri saa ensi-iltansa ensi sunnuntaina.

Oletko koskaan asunut kerrostalossa? Jos olet, tiedät varmaan, että talossa asuu monenlaisia tyyppejä: on eläkeläismummoja, touhutätejä, yksinhuoltajaäitejä lapsineen. Ja sitten on aina se yksi, joka työkseen kyttää toisia asukkaita. Tällaiset tyypit ja muutama muukin asuu Vaahterapolun kerrostalossa, johon Pälkäneen musiikkiteatteri tutustuttaa meidät uudessa, Pasi Revon käsikirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Puri naapuri.

Kaarina Täyränen (Päivi Kosonen) johtaa kovalla kädellä kerrostalon elämää, huolehtii talkoista ja kierrätyksestä ja melkein tietää senkin, mitä kenelläkin on roskapussissaan, ainakin touhukkaalla Laitiskalla (Pirjo Heinonen), jonka mies Mauri ei tahdo millään muistaa lajittelua…

Puuhakkaiden eläkeläisten Astan (Anneli Malkki), Martan (Marjatta Saarinen) ja Railin (Raija Vaaleri) päivien kohokohta on huoltomies Aapeli (Arto Tuominen), joka kiertää korjailemassa rikkinäisiä verhotankoja ynnä muita kerrostalon pikkuongelmia, joita mummot kilpaa keksivät. Aapelin elämään puolestaan tuo iloa uusi asukas Maija (Minna Vuorinen-Ojanperä), joka lehahtaa kerrostaloon ja aiheuttaa monenlaista hämminkiä.

Talon alakerrassa pitää kierrätyskeskusta Terhi (Teija Kari), ja taloon on jokin aika sitten muuttanut myös yksinhuoltaja Tiina (Päivi Hirvojärvi) Ninni-tyttärineen (Emilia Poikolainen). Hän ei oikein tahdo sopeutua talon elämänmenoon, ja lapsenhoito-ongelmiakin on, mutta onneksi hän saa avukseen Neten (Eveliina Virtanen). Nette on opiskelija, joka on tullut tutkimusretkelle kerrostaloon, soluttautumaan hänelle uuteen eksoottiseen ympäristöön.

Tästä kaikesta saadaan aikaan soppa, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Kaiken kruunaavat monet, hyvinkin erityyppiset laulut, jotka tietenkin musiikkiteatteriin kuuluvat. Esityksessä kuullaan kaksi aivan uuttakin sävelmää: Arto Tuomisen säveltämä ja Päivi Hirvojärven sanoittama kappale Tyttöni mun sekä Pasi Revon säveltämä ja Tero Lahtisen sanoittama Hehkuva sydän. Esityksen lauluja on säestämässä Mikko Kaipainen, ja tekniikasta huolehtii Jouni Ahlgren.

Vaahterapolun kerrostalon elämään pääsee tutustumaan Pälkäneen yhteiskoulun auditoriossa sunnuntaina 7.10. kello 15, tiistaina 9.10. kello 18, perjantaina 12.10. kello 18 ja lauantaina 13.10. kello 15.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?