Salikortti on hittituote

”Voiko tavallinen ihminen ollenkaan mennä noin hienolle kuntosalille”, mietittiin Kostia-areenan avanneilla vapaa-aikamessuilla.

Piti siis kaivaa parinkymmenen vuoden jälkeen verkkarit esille ja lähteä kokeilemaan. Arkipäivänä kahden jälkeen voisi varmaan hiipiä paikalle itseään nolaamatta.

Mitä vielä. Yläkerrassa oli täysi tohina, kun eläkeläisryhmä tutustui uusiin laitteisiin. Sen hiljaisempi ei ollut varhainen sunnuntaiaamukaan, vaan laitteiden äärellä kävi täysi tohina jo kahdeksan aikaan.

Mutta jos ei viihdy vilinässä, voi laskeutua alakerran rautasalille. Myös sieltä löytyy paljon tavalliselle kuntoilijalle sopivia laitteita. Eikä sunnuntaiaamuna ollut paikalla juuri muita kuin nimikkosalillaan entistä monipuolisempaa treeniohjelmaa itselleen suunnitellut Anna-Liisa Prinkkala.

Uusi kuntosali on otettu saman tien tehokäyttöön. Satasen salikortista on tullut hittituote.

 

Sattuipa kentän laidalle missä päin maakuntaa tahansa, pälkäneläinen saa saman tien tehdä selkoa uudesta Kostia-areenasta. Innokkaimmat urheiluihmiset ovat käyneet jo matkojen päästä tutustumassa uuteen halliin ja loputkin vakuuttavat poikkeavansa piakkoin.

Tähän saakka areena on herättänyt yksinomaan ihastelua: on hienoa, ettei tyydytä ankeaan peltihalliin, vaan tehdään kunnolla. Muun muassa Salibandyliiton toimistolla tiedetään, että puhelin soi nopeasti, jos uudessa hallissa on huomautettavaa. Vielä ei ole kuulunut moitteita.

Lukemattomia halleja kierrelleet tuomarit ovat olosuhteiden parhaita asiantuntijoita. Oikeudenjakajat kokevat olevansa erityisen tervetulleita Pälkäneelle, sillä heidätkin on huomioitu, eikä varusteita tarvitse vaihtaa missään siivouskomerossa.

Pelaajat kiittelevät niin pelialustaa kuin hallia paremmaksi kuin Tampereella, jossa uudet areenat on rakennettu selvästi suuremmalla rahalla.

 

Vapaa-aikamessuilla poikenneella naapurikaupungin urheilumiehellä oli vain yksi parannusehdotus: halli pitäisi tuoda tienvarren pusikosta vielä paremmin esiin.

Saha soi jo ennen kuin viestiä edes ehdittiin välittää kunnantalolle. Valtatien varressa rehottaneet puut siivottiin, ja nyt ohikulkijat näkevät, kuinka sporttipitäjä elää aamusta iltaan.

Päivisin alakerran ikkunan takana juoksevat koululaiset ja yläkerrassa kuntoaan hoitavat ikäihmiset. Illaksi areenalle saapuvat seurajoukkueet. Viikonloppujen sarjapelit näkyvät sekä parkkipaikalla että lähikaupassa.

Kirjoittaja on Sydän-Hämeen Lehden päätoimittaja.

Pälkäneen viranhaltijat ja päättäjät kehuvat hallia pidätellen, koska samaan aikaan hallin valmistumisen kanssa joudutaan etsimään entistä kovempia säästöjä. Vihkiäisissä muistutettiin, ettei kunnan talous kiristynyt halli-investoinnin vuoksi, mutta se voi olla ratkaiseva tekijä, jolla kuihtumiskehitys käännetään kasvuksi. Hyvinvointikunnat erottuvat elinvoimaan ja hyvinvointiin tehtävillä satsauksilla.

Halli nieli miljoonia, mutta kunnan ja valtion rahat on käytetty viisaasti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.