Kuorma- ja linja-autokuvia kerätään Pälkäneellä ja Kangasalla

Ilmonin Valkeakoski-Pälkäne-Myttäälä -linjan Kutterit 1960–luvulta.

Ihan uusi Trader-maidonkuljetusauto vuosimallia 1965 Huurre Oy:n kylmäkojeilla.

Vehoniemen Automuseon kuva-arkistoon kerätään syksyn aikana kuorma- ja linja-autoaiheisia valokuvia Pälkäneen ja Kangasalan seuduilta. Tallennettaviin kuva-aiheisiin autokuvien lisäksi etsitään automiesten henkilökuvia sekä terminaali-, talli- ja korjaamokuvia. Kuvia voi tuoda koska vain museon aukioloaikoina eli päivittäin kello 10–17 16.12. asti.

Sunnuntaina 14. lokakuuta kello 12–15 automuseolla skannataan kuvia, jos joku ei halua luovuttaa tai lainata alkuperäistä kuvaa. Kuvan tuojalle on luvassa munkkikahvit.

Kuvien tuojalta toivotaan kuvien tietojen kirjaamista etukäteen paperille: ketä, missä, milloin, miksi ja mikä ajoneuvo? Vaikka näitä tietoja ei tiedettäisikään, niin museon väki toivoo siitä huolimatta kuvan nähtäväkseen – jospa he vaikka tietäisivät siitä jotakin. Kuvaa ei tarvitse irrottaa albumista, sen saa skannattua kiinni olevanakin.

– Meidän kannaltamme vanha kuva on vaikka kahdeksankin vuotta vanha, ei kaikkien tarvitse olla sata vuotta vanhoja, Leila Suutarinen Vehoniemen Automuseosta tähdentää.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>