Jeesuksen lähettiläänä 35 vuotta?

Jorma ”Jommu” Jussila.

Mahtipontinen hartauskirjoituksen otsikko. Ajattelin varmuuden vuoksi laittaa kysymysmerkin otsikkoon, koska mietin, rohkenenko edes ajatella näin tai saati julkisesti sen ilmaista, että minäkin olen vapahtajamme lähettiläs. Tämän kuun lopussa minulle tulee 35 vuotta täyteen nuorisotyön virassa. Ensi pyhän aihe on Jeesuksen lähettiläät, ja siitä idea kirjoituksen otsikkoon.

Se, kuinka olen lähettiläänä toiminut, jää muiden arvioitavaksi. Kun ajattelen taaksepäin työhistoriaani, niin mukaan on mahtunut monenlaista, sekä ylä- että alamäkiä. On tullut oltua masennuksen montussa ja joskus jopa kiitoksen kalliolla. Toisinaan olen muita arvostellut ja pitänyt itseäni varsin hyvänä ihmisenä ja kristittynä. Siunaamisen sijasta ehkä jopa kironnut lähimmäistäni. Voi surkeutta, kun niin tehdään. Elämämme on niin lyhyt, miksi pilata se syyttelyyn, kun voimme siunata ja olla hyviä toisillemme. Hyvän tekeminen tukee meitä kaikkia entistä parempaan elämään. Aamuisin voisimme suunnitella, ketä tänään erityisesti rakastan ja kenelle voin tehdä hyvää.

Työvuosia on vielä jäljellä olla lähettiläänä. Nyt kun olen sekä kaupungin että seurakunnan palveluksessa, toivon niiltä esirukousta, jotka sitä haluavat tehdä ja jos et usko rukouksen voimaan, voit vaikka peukuttaa työni puolesta.

Jorma ”Jommu” Jussila

Erityisnuorisotyönohjaaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?