Luja-Lukko: Aitolahden Riento kaatui niukasti mutta selkeästi kakkossarjan avausottelussa

Voitot säästeltiin sarjapeleihin

Kun kaikki onnistuu, kaikki onnistuu. Pälkäneen Luja-Lukon ensimmäinen virallinen esiintyminen kakkossarjassa Kostia-areenalla oli erinomainen. Viime vuosina melkoiseksi peikoksi muodostunut Aitolahden Riento sai poistua Pälkäneeltä niskassaan tappio erin 3–0 (25–19, 25–20, 25–19).

– Pelasimme juuri sitä päämäärätietoista, yritteliästä ja järkevää lentopalloa, mitä olemme harjoitelleetkin, päävalmentaja Heikki Kosonen kiitteli pelin jälkeen.

Onnistuminen tuli tarpeeseen. Luja-Lukko oli harjoitellut kesän tiukasti ja pelannut harjoitusotteluita lähinnä huomattavasti itseään kovempia joukkueita vastaan – häviten ne kaikki. Nyt epävarmuus pälkäneläisten pelin tasosta ja sopeutumisesta uudelle peliareenalle saatiin pyyhkäistä sivummalle.

Luja-Lukon syöttöpeli toimi hyvin läpi ottelun, ja sillä saatiin vaikeutettua riittävästi vastustajan hyökkäysten rakentelua. Kun oma vastaanottokin hoitui hienosti, pääsi joukkue myös hyökkäämään tehokkaasti. Ville Järnvall iski 15 pistettä ja hänen taustallaan Akseli Viitalakin 12 pistettä.

– Eniten parannettavaa jäi torjuntapeliin, valmentaja Kosonen arvioi.

Puolustusta ja vastaanottoa piti koossa ottelun suuriin hahmoihin kuulunut Joni Sokka, ja Juho Viitalan kylmähermoisuus ja kokemus olivat osaltaan ratkaisemassa kolmatta erää pälkäneläisille. Viitala helpotti onnistuneilla syötöillään Luja-Lukon piinaa Riennon hiivittyä jo pisteen päähän erän loppumetreillä.

Lisäksi onnistumisiin voi laskea paitsi kuutosella alkaneen yleisömäärän myös pelaajahankinnan, jonka Luja-Lukko teki kauden alla.

Joukkueeseen liittyi sarja-avauksen alla East-Volleyssa aiemmin pelannut Jere Puolakka. 21-vuotias savonlinnalainen vahvistaa joukkueen passariosastoa ja antaa siten valmennusjohdolle mahdollisuuksia taktisiin muutoksiin. Samalla kevenee Juhani Salmisen pelikuorma, mikä helpottanee hyvän tason pitämistä läpi kauden. Rientoa vastaan Salminen olikin koko joukkueen tavoin kelpo vireessä. Puolakka käväisi kentällä vaihdosta, kuten myös Daniel Kosonen.

Yleisön hyvästä tuesta nauttinut Luja-Lukko palaa kotiareenalle vasta 28. lokakuuta Häijään Äijiä vastaan. Ensi viikonloppuna joukkue pelaa Valkeakoskella Isku-Veikkoja vastaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.